1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

NEED HELP!!! somone smart please!

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by 530kingteg, Dec 20, 2006.

  1. 530kingteg

    530kingteg New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2006
    Now, for the help! Ill tell you my issue and ill make it nice and simple. I have a 1999 Integra LS, i bought a 1995 GSR Head that i got a great deal on, im going to do an LS/VTEC conversion. I got everything i need, BUT since the cars a 99 an the heads a 95 i dont wanna do a 95 ECU swap. The reason is when i have it in the shop or i have to get it smogged i dont want the diagnostics machines reading the cars computer and have it showing up as a 1995 GSR, i dont mind if it says 1999 GSR because that could be just a misprint on the smog papers, an i could get dmv to change that. SOOOOO my big question is HOW do i get this head to work with this block with out having the computers reading it as a 95 integra? 99 is ok even if it says gsr but 95 is a no no. I also dont want to sell my head because i got it for $400 an it has 0 miles an it has stage 2 mods done to it already. Isnt there a way i could convert the 95 to work with a 99 ecu OR a bypass of some sort? IF any one out there is smart enough to figure this out please let me know, it would be a big help, but if you dont know what your talking about please dont waste my time as well as room on this thread, once again thank you
     
  2. drew_23

    drew_23 New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Charlotte,NC
    you should switch the senors that needs to be swaped to covert it to a 99.and find a 99 gsr ecu that you can use. if you dont use a 99 ecu the computer will know.
     
  3. 530kingteg

    530kingteg New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2006
    if the head is a 96 gsr head and the ecu is a 99 gsr ecu then what type of harness and sensors do i need?
     
  4. drew_23

    drew_23 New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Charlotte,NC
    if its a 96 gsr head then you dont need to switch anything because its obd2.you can use your stock ls harness and add the vtec wires. i though you had a 95 gsr head.
     
  5. 530kingteg

    530kingteg New Member

    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2006
    so i could use the stock harness an just add a couple wires? ok then do i still need to buy the 99 GSR ecu?
     
  6. drew_23

    drew_23 New Member

    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 4, 2006
    Location:
    Charlotte,NC
    yes you still need the 99 gsr ecu
     
  7. dappa1

    dappa1 New Member

    Messages:
    44
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2007
    Location:
    Queens, NY
    well lets say u where to use the 95 ecu.. that ecu would be obd1.. most shops dont use obd1 dignostics. and if u wanna use the 99 ecu.. use the wiring from ur 99 head on the 95 head
     
  8. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    use a 96 97 98 ecu the 99+ is obd2b, the head is a obd2a theres a diffrents, thats if i remeber right
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page