1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New Air Intake Manifold, now throwing codes!

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by peterson356@gmail.com, Dec 9, 2005.

  1. peterson356@gmail.com

    peterson356@gmail.com Junior Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 9, 2005
    I recently installed my new STR Intake manifold on my JDM ODB0 b16 which is in my 91 civic hatch. This

    manifold had only one nipple for collant lines where my stock one had two so I had to do some strange

    things with my coolant lines. Since I was forced to do some strange things I decided to go ahead and bypass

    every bit of coolant going through my Air intake manifold to cut down on air intake temp. and my car is

    running fine with everything hooked up how i have it. When I got it all running I noticed that it was throwing

    codes 14 and 6. 6 is (Engine Coolant Temperature Sensor) and 14 is (Idle Air Control Valve). I dont know

    why this manifold would affect my coolant temp sensor but it was not throwing any codes before i did this. I

    wanted to know if there was any way that i could make code 14 stop while still bypassing my IACV like

    some way to fool it into thinking its working fine. I would also like to know exactly what what my engine

    coolant temp sensor does. I think it controls my fan? If anyone has any information or had an STR intake

    manifold ,which is about the same as a venom, and has gone through some of the same problems with it I

    would appreciate the help.
     
  2. Punisher

    Punisher Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 3, 2005
    Plug for IACV plugged into ECT and vice versa??
     
  3. peterson356@gmail.com

    peterson356@gmail.com Junior Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 9, 2005
    Alright I have code 6 fixed now. It really helps to plug the sensor in. :p Now I just need to figure out how to trick my ecu into thinking my iavc is working when there is no Coolant running through it.
     
  4. peterson356@gmail.com

    peterson356@gmail.com Junior Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 9, 2005
    Yep you were right I had some plugs in the wrong place! I didn't realize that every single plug except for my TPS were all the same no matter the color. Thanks for all the help
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page