1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New B18C EG swap - Only 4000 rpm

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by Baryndor, Nov 14, 2009.

  1. Baryndor

    Baryndor New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2009
    Location:
    Indiana
    I just finished my first swap. It took me a while but I made sure I had all the correct parts. I also did an auto to manual conversion.

    Everything is great except for one thing. When I rev or accelerate the car will not go past 4000 rpm's.

    I have a new distributor, plugs that are gaped correctly, an OBD 2 JDM B18C, OBD 1 harness and chipped P28. My connections are all secure as well. Here is a list of the things he did to the chip. I am ignorant on ecu's so I'm not sure what some of them are.

    VTEC: 4800RPM
    Redline: 9000RPM
    Launch Control: 4000RPM
    Full Throttle Shift: 8500RPM
    Shift Light: 8500RPM (Check Engine Lights Up)
    02 sensor: DISABLED
    Knock Sensor: DISABLED
    Speed Limiter: DISABLED


    Any ideas? Could the guy that programmed my chip have done something wrong?

    Thanks in advance guys.
     
  2. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Probably the chipping is indeed bad; ~4000rpm rev limit is commonly associated with limp mode. I'm assuming all wiring is "stock"?

    Try another ECU and see if that works or try to unhook the jumper for for the ECU so it runs the stock P28 map.
     
  3. Baryndor

    Baryndor New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2009
    Location:
    Indiana
    Yes, all the wiring is stock.

    Will the car run all right if it is running off the P28 without the chip? What can I expect to happen?
     
  4. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Have you notified the guy who programmed the ECU for you? If you paid him money for this, then I'd take it back to him and let him know that it doesn't work right...
     
  5. Baryndor

    Baryndor New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2009
    Location:
    Indiana
    I tried, but the guy lives in Canada, and won't return any form of communication. That's what I get for using someone on Ebay with a reccomendation.

    Lesson learned.
     
  6. shdw b18c

    shdw b18c New Member

    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 21, 2009
    Location:
    CALI
    Never use ebay for important things like ecus but dont feel bad it happens to the best of us just get it rechipped
     
  7. Baryndor

    Baryndor New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 6, 2009
    Location:
    Indiana
    Where is a good place to get a new chip at? Can someone point me in the right direction?
     
  8. K2e2vin

    K2e2vin Senior Member

    Messages:
    8,446
    Likes Received:
    92
    Joined:
    Jan 2, 2003
    Location:
    Raleigh, NC
    Xenocron or Phearable.
     
  9. pooksy64

    pooksy64 RidetilldeathdousparT

    Messages:
    148
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 18, 2008
    Location:
    HOUSTON tX
    car is in limp mode. something with the feedback its getting in open loop. or just plain out- ECU prob, u said u had it chipped.
     
  10. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,414
    Likes Received:
    149
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    I would look into any B series VTEC OBD1 ECU. You can pick up a JDM P30 pretty easy. I am pretty sure you need the P28 chipped in some way to properly run a B18C.
    Can you borrow anything from someone close? That's what I would try before spending money.

    Why can't it be something with the dizzy? You say its new....OEM? OBD1?
    OBD1 alternator?

    Oh....sorry to ask but is there any check engine lights?
     
  11. lemontit

    lemontit New Member

    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 13, 2009
    Location:
    Lyman, Me USA
    Sounds like the launch control is at fault, only if your VSS is dead. I read that if you Vehicle Speed Sensor isnt working the car thinks its at a stand still and only revs to where ever the launch control is set to. Does your speedometer/odometer/tripometer work? eBay has brandy new VSS for sale REAL cheap and I think free shipping. If your speed sensor is working properly then the work of chipping the ECU is probably at fault. OBD1 P72 should work perfect. I know its been a while, but I hope that helps.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page