1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new prob, overheating

Discussion in 'Civic and CRX - EW' started by caminator, Mar 8, 2007.

  1. caminator

    caminator New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    iowa
    I just changed all the gaskets in the motor and put it all back together and new exhaust sys. I took it out for a test a minute ago and it got hot, real hot like almost overheated in 5 miles. everything sounds good and I did see some other posts about the thermostat

    I did not even see a thermostat when I went through it.

    it is an 89 crx dx
    with a D16A6

    I put all new hoses on and I smell rubber burning

    What did I do wrong

    I have to drive this car 340 miles tommorrow

    please help me if you can.


    Cam
     
  2. caminator

    caminator New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    iowa
    both fans are enguaging but I did get an ECU code of one slow blink
     
  3. caminator

    caminator New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    iowa
    Well I have been out there all night going through everything to make sure no kinks or missed hoses,

    I did the boil it test to the Therm and it opened up like shamoo at lunch,

    I am out of ideas.

    any suggestions???
     
  4. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,580
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    shamu at lunch omg haha


    did you bleed the air out of the coolant? is the heater core blocked up?
     
  5. caminator

    caminator New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    iowa
    how do you bleed air???
     
  6. caminator

    caminator New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2007
    Location:
    iowa
    wow, I JUST found this bleed valve dealy-bob. I am going to go out and try it.:p
     
  7. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,580
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    looks like a brake bleeder on the front of the head. bleed it while the car is running, but BE CAREFUL.
     
  8. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
  9. racer_XX

    racer_XX New Member

    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 13, 2006
    did u install the thermostat backwards?
     
  10. phyregod

    phyregod !!YTINASNI

    Messages:
    9,449
    Likes Received:
    225
    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Central Texas
    while the car is COOL, open the radiator cap, and start the car. let it idle until it gets warm, and watch the coolant. You should see it flowing in there, and if you rev the car by hand, you should see the level rising and dropping. If that happens, your water pump is probably ok.

    Perhaps a clogged radiator?


    I hate to even ask... but did you remember to put oil in the motor? use assembly lube when putting it back together?
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page