1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no oil pressure.

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by j954drgsr, Sep 19, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. j954drgsr

    j954drgsr Member

    Messages:
    93
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 1, 2004
    have a 93 civic ex greddy turbo charge and just saturday after a head gasket replacement the oil light flickers or stays on at idle till you give it gas and the oil gauge reads zero. the car did have a history of low oil light comming on at one point. did a oil change with 4 qts and ran it for about 10 minutes but the oil dip stick still reads above the full level mark meaning no oil going to the oil filter and with a visual inspection everything looks good. there was no oil comming out of the old oil filter at all. any suggestion would help. and now im thinking of doing a engine crank case flush with the machine at my work place.
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    no oil coming out the filter??? your oil pump is shot or something... DO NOT TURN IT ON until you fix the problem, or you could damange the entire motor and the turbo
     
  3. eicivic

    eicivic Senior Member

    Messages:
    136
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 13, 2003
    Your headgasket is on backwards... [​IMG]
     
  4. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
  5. spoonfedcrx

    spoonfedcrx Junior Member

    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 22, 2005
    like eicivic said headgasket on backwards... if thats not it check ur oil pickup its clogged
     
  6. tim123

    tim123 Junior Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 5, 2006
    Hey i am REALLY sorry to be bringing this thread back to life, its more then a year old but i dont get this, im having a similar problem and ive been researching around alot and this is the first time i have heard of this. The headgasket being backwards could cause oil not to goto the filter/sensor?
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    thats right, and in the future, make a new thread.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page