1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No power

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Airgetcha, Aug 25, 2004.

  1. Airgetcha

    Airgetcha Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2004
    88CRX /B16a/P30 engine has high idle and I can get VTEC to kick inn while sitting still. After, a few seconds loss of engine power and engine will not rev above 4k rpm's.
    I am assuming the ecu is switching to safe mode. But why? TPS, IAT, ECT, cylinder position sensor, all are working properly.
     
  2. hybrid89

    hybrid89 thistownsucks...

    Messages:
    1,821
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    SoCal


    Throttle cable could be too tight as far as high idle. not reving past 4k? does your speedo work?

    matt
     
  3. Airgetcha

    Airgetcha Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2004

    I mean the engine runs, smooth idle but high idle which I realize I can adjust with cable. My real concern is the loss of power after a few seconds and yes the speedo works.
     
  4. CRseX84

    CRseX84 Senior Member

    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 4, 2003
    Location:
    SUNY Canton College, NY.
    the VTEC does not kick in unless you are moving. thats why ur spedo. cable needs to be pluged in to ur comp can see that you are moving so it can kick in.
     
  5. Airgetcha

    Airgetcha Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 23, 2004

    How does your spedo. cable plug in to ur comp?? :blink:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page