1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No spark

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by honda954, Mar 13, 2008.

  1. honda954

    honda954 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 13, 2008
    I have a 2000 EK9 with a B16 swap. I have been driving with this motor for three years. My problem is that I have no spark. I have already changed distributors, checked all the fuses and checked all the grounds. When I turn on the car I can hear my fuel pump turn on and I am getting fuel pressure. I changed out the two relays above the trunk release handle, I think these are the main relays. I cant hear or feel a click from these relays when I turn on the car and my check engine light will not go off.
     
  2. ek9jdmguy

    ek9jdmguy New Member

    Messages:
    45
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 18, 2008
    check to see if your ignition coil fuse is out or your starter fuse because that will cause it to crank but no sparks;)....
     
  3. honda954

    honda954 New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 13, 2008
    All my fuses look good. I think it is a relay problem. I cant hear the main relays click, or I think it is the main relay, the one above the hood release. I changed both relays out and I still dont get a click from them. My check engine light does not go off when the key is in the on position. I dont think it is my ecu, because I can hear the fuel pump come on. All ready tried different ECUs. What do I do if the main relays dont switch on?
     
  4. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    Replace the main relay. Or track the wiring coming out of it. You may just have corroded or loose wires. If you can scan it, find out what cel code/s are being thrown.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page