1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Spark

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by CharlieP216, May 19, 2008.

  1. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    Hello, obviously I'm new, but was told this forum is damn good on swap info so hopefully you guys can help.

    Alright I got everything straightended out so far except one thing. I have a 2000 Civic using a 99 EX M/T wire harness, have a 97 Del Sol DOHC motor and ecu, and using a OBD2 > OBD1 conversion harness. It doesn't get spark and a friend and I confirmed no spark coming off the distributor (using a dis out of a 2000 Si). Any ideas?

    So here's my question, do I need to use the OBD1 dis or can I use the OBD2 one? If I need to use the OBD1 how do I wire it up? Is it much different?

    Any help is much appreciated....
     
  2. MzGoOdWRENCh

    MzGoOdWRENCh New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    OBD1 connectors fit on your engine ?
     
  3. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    no it's a OBD2 harness, I have a dis out of a 2000 Si but the SOB doesn't want to work
     
  4. disordinate

    disordinate Technician

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    Location:
    NY
    You have to right set-up it seems, is the dizzy it's self good? Maybe you just need a new Dizzy
     
  5. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    the thing is brand new

    On Saturday I tried using the OBD1 dis, made a conversion harness from the wiring that came with the engine and another harness i had and still no luck any ideas.
     
  6. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    scared to use a multimeter? getting power to the coil?
     
  7. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    yeah I'm going to try that anyway, let me ask this, if I use the ECU that came with the engine could that cause a problem? it isn't chipped or anything
     
  8. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    still in the dark here
     
  9. CharlieP216

    CharlieP216 New Member

    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 19, 2008
    the coil is getting power btw
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page