1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

O2 Sensor

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by illmatik, Feb 2, 2004.

  1. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    My Car has no O2 Sensor, so basically it ran like shit and then shut off and wouldnt turn back on. I Have a 92 Civic HB DX, with a 99 GSR OBD-2b,with a P72 OBD-1 ECU. Im wondering if I need one o2 sensor after the cat or do i need two? ive been told that OBD-1 only needs one O2 sensor but OBD-2 needs two, one on the header and one after the cat, my header that came with the engine doesnt have a hole for the O2 Sensor. Help Thanks
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    since your ecu is obd1, its only going to look for the primary o2 in the header.

    plug up the other hole if you have it after the cat... and if you dont have one in the manifold- tap in just before the cat in the colelctor.
     
  3. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    Wheres a good place to buy O2 sensors??
     
  4. 2fastaccord

    2fastaccord Senior Member

    Messages:
    538
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 30, 2002
    Autozone has The Bosch brand of O2 sensors which are not as expensive as a lot of others. Napa is always a good place to go for parts. If you want your wallet raped then you can go to Honda.
     
  5. D See 2

    D See 2 Senior Member

    Messages:
    2,405
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Baltimore, MD
  6. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    the junkyards around me are the worst where else? how about some where online??
     
  7. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    calssifieds forum. i just got one for $25.
     
  8. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    if bobham ever sends my stuff I have one I can sell u,and like I told you in your other post almost any obd1 honda will work to take from,find a used one as some parts stores get way too much for o2 sensors.....I'll pm you if bobham ever sends my stuff,I just got his extra to have an extra so I dont need it
     
  9. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    Ok i need this as soon as possible, i need it before Sunday because school is killing me with no car.
     
  10. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    I'll pm bobham now and see whats up...its been two weeks so I need to know neway but this is the yard I use in Iowa and they do great prices and I think she ships so you might e-mail her..........lynnmartha@lisco.com.......do me a small favor and tell her who sent ya...
     
  11. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    Should I buy the 4 wire o2 sensor or the 1 wire?? i dont know since obd-2 or obd-1???
     
  12. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    as I dont know which harness you are running obd1 or 2, get the one that has a corresponding plug w/your harness.
     
  13. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    i run a OBD-1 p72, 99 gsr motor obd-2, in a 92 hb dx
     
  14. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    so the obd2 gsr engine harness?or your dx harness?still dont know which one you are using.

    get the o2 sensor that matches your engine harness and it will plug right in.
     
  15. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    Thanks, still looking for OBD-2 O2 Sensor...i guess lol
     
  16. h22bubbleback

    h22bubbleback Senior Member

    Messages:
    1,559
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 18, 2003
    Location:
    North Jerzey
    obd2 wiring harness = obd2 4-wire o2 sensor
     
  17. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    its a ODB-2 Engine harness which goes to my DX wires to the OBD-1 ECU. So i need OBD-2 right???
     
  18. deth101

    deth101 Senior Member

    Messages:
    774
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 17, 2003
    Location:
    usa
    yes,that way it plugs up to your harness right...and thanks h22bubbleback,I'm driving the accord right now so I couldnt look for sure on the wires,obd2 wiring harness = obd2 4-wire o2 sensor....that should be the one you need,thats how I'm doing my swap
     
  19. illmatik

    illmatik Senior Member

    Messages:
    158
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 31, 2003
    Location:
    New Jersey
    thanks hondaswap is one of the best honda helping forums, the rest are dickheads that arent helpful and arrogant.. thanks =] lol no disrespect to the other forums
     
  20. highperboi

    highperboi Senior Member

    Messages:
    971
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 2, 2002
    Location:
    Alameda, California
    OBD1 is also 4 wire..... your civic originaly had a 4 wire o2 sensor too. so you could use that one. it is in the header. and all you need is one cause you are running a obd1 ecu and it wont be looking for the second one even if there is a plug for it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page