1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Obd1 to Obd2

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by Ado, Oct 23, 2002.

  1. Ado

    Ado Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 23, 2002
    Hey guys

    I'm building an ls/Vtec, with a 94 ls buttom end and a 99 SiR(canadian) or a 97 Type R head...now I will be switching from Obd 1 to Obd2..how do i do this, and what all do I need to complete the process, I have no idea on the wiring for the car, so I am turning to the techies here on hondaswap for info...I don't wanna screw something up and the car not run at all...anyway let me know asap thanks

    -Adrian
     
  2. B16

    B16 Super Moderator VIP

    Messages:
    11,515
    Likes Received:
    510
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    yay area, CA
    you can stay obd1 with an obd2 head, is the head complete, including sensors, intake mani?
     
  3. Ado

    Ado Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 23, 2002
    Hey

    Yah the head I'm going to use is coming with all the sensors intake mani, all that stuff...Does that mean that I won't need to change to Obd 2 or with that can I stay Obd1 and just use all the stuff that comes with the head.
     
  4. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    what realy matters is WHAT CAR year/obd this is going into.
     
  5. Ado

    Ado Junior Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 23, 2002
    Hey

    The Set up is going into a 94 Integra ls...which is still Obd 1..thats why im having the trouble because people are telling me I need Obd 2 for the head that i wanna run....Whats true??, and can you help me out with what I will need if I do have to convert to Obd 2.

    -Adrian
     
  6. lsvtec

    lsvtec GNU/Linux Evangelist

    Messages:
    5,453
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    Greater Portland, OR
    Get the wiring harness from an OBD1 distro, and replace any sensors with the OBD1 counterparts that will not fit into your OBD1 harness, then you won't need to convert to OBD2.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page