1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

only gettin 3psi

Discussion in 'Forced Induction' started by 96 Bahamas Hatch, Sep 24, 2006.

  1. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    my setup is a b16 using a t28,i had 2 leaks i fixed i havent seen any after that went thru my pipes n everyting no more leaks, i barely get 3psi and it doesnt move anywhere after that ,cudit b the wastegate or sumtin im on an internal wastegate i dunno any1 have an idea wtf is goin on
     
  2. erebunicrx

    erebunicrx my name is Dale

    Messages:
    2,110
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jun 13, 2003
    Location:
    Bristol ct
    what kinda exhaust do you have on?
     
  3. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    i have 2 and half str8 bak no emissions in the bahamas
     
  4. Turbo&Auto

    Turbo&Auto Nick Go FAST!!

    Messages:
    3,269
    Likes Received:
    29
    Joined:
    Jan 9, 2006
    Location:
    East Burg, PA!
    Is it a new turbo or used? Check to make sure the wheels can spin freely inside the turbo for starters.

    Make sure your downpipe that connects to the turbine housing is sealed up tight to it.

    Remove the wastegate actuator rod and ensure that the flapper is being held tightly shut. You should have to stretch the actuator onto the flapper slightly.

    Other then that stuff, pipes or I've heard of someone on here with a leaky BOV flange.
     
  5. gettocrx

    gettocrx Member

    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 15, 2003
    Location:
    Honolulu, HI
    While you're checking out the turbo check your compressor housing bolts too!
     
  6. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    im not gettin anyting now the turbo is perfect no leaks or nuttin it spools but now i dont build boost is the wastegate f'd up the turbo screams but no boost it builds so any ideas, im on an internal wastegate,no vacuum line hooked up 2 it is that a problem to?
     
  7. Seany-izzle

    Seany-izzle New Member

    Messages:
    7,738
    Likes Received:
    8
    Joined:
    Aug 25, 2003
    Location:
    In a fucking house.
    buy a boost controller, turn it up slightly and check, then do it again but with more boost.
     
  8. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    if im not getting anyting wit the controller cud it b the wastegate not openin or closin which eva one it is causin me not to get boost
     
  9. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    now heres the prob , i sprayed soapy water around the compressor housin its was leakin around the compressor , i rotated the compressor so that i cudda have the air outlet from the compressor point the way i wanted it to,i try tightenin up the bolts around the compressor housin but it still leaks there,, if i got it aluminum weld or sumtin cud it b fixed i dunno, thats the only place where it leaks from, and i dont get boost in 1st jus in second to third and fourth at 2psi so i wanna kno cud this prob b solved n so forth or i shud b like f the turbo and get a next 1 , ppl help me
     
  10. reckedracing

    reckedracing TTIWWOP VIP

    Messages:
    21,057
    Likes Received:
    1,180
    Joined:
    Dec 5, 2002
    Location:
    NY
    sounds like you fucked it up

    i would re-examine how you clocked the turbo
    sounds like something is hitting and preventing it from tightening all the way
     
  11. Turbo&Auto

    Turbo&Auto Nick Go FAST!!

    Messages:
    3,269
    Likes Received:
    29
    Joined:
    Jan 9, 2006
    Location:
    East Burg, PA!
  12. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
  13. b20b.eg

    b20b.eg New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 8, 2006
    make sure your bov is hooked up right and what type of wastegate do you have
     
  14. harlesjohn

    harlesjohn New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2006
    ya it could be the spring in the wastegate not holding right
     
  15. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
  16. harlesjohn

    harlesjohn New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2006
    theres still a spring in it.. people wiyh srt-4s hold more boost on there stock turbos by getting a diff spring and have you ever held a turbo in your hand and open the wastegate with your hand with the rod that goes to the exhaust flap?? theres a spring that keeps it shut, the wastegate spring might be worn out or broke so its always staying open thats prolly why your not boosting/holding more than 3 psi :mellow:
     
    Last edited: Oct 11, 2006
  17. harlesjohn

    harlesjohn New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2006
    actually this will be a good test... go to your turbo, find the rod coming from your wastegate, get a good grip on the rod and push away from the wastegate, if its really hard to open but u feel it opening it should be fine, but if you do that and its pretty easy than thats your problem... unless you have huge muscles, then just make your lil brother do it to be sure :D. good luck let me know what happens
     
  18. 96 Bahamas Hatch

    96 Bahamas Hatch Junior Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2005
    Location:
    Bahamas
    its not easy to move i have to grip it gud and pull it in order to move, any other ideas
     
  19. harlesjohn

    harlesjohn New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2006
    hmm.. if your vac lines are all good then im not sure.... bad turbo? im not 100% im gonna ask on another forum for ya tho.. sit tight ;)
     
  20. harlesjohn

    harlesjohn New Member

    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 7, 2006
    this is what i got


    "check the blow off vavle. daiphram could be broke. and staying half open and leaking out there too. check all cold piping clamps. most likely places for leaks. tighten em all down hard."
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page