1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

p08 ECU and a 4-wire o2 sensor

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by EGJason, Apr 28, 2007.

  1. EGJason

    EGJason New Member

    Likes Received:
    Apr 28, 2007
    I've recently swapped a VX engine (D15z) into my EG coupe just to get it running for a bit while I wait for another swap.

    The O2 sensor plug from the VX has:

    | wht | blk |
    grn | blk |

    Row 1
    white --> primary heated o2 signal (D14 on ECU)
    blk --> o2 sensor heating element (A6 on ECU)

    Row 2
    grn --> sensor ground (D22 on ECU)
    blk --> A25 or any +12v power source????

    The D15B harness plug:

    | yel / blk | blk | grn / wht | wht |
    | (empty) |
    wht/blu | org/blue | org |

    Row 1
    yel / blk --> o2 sensor heating element (A6)
    blk --> PGI Ground < 1 volt (A23)
    grn / wht --> sensor ground (D22)
    wht --> knock sensor

    Row 2
    empty --> self explanitory
    wht/blu --> empty?
    org/blue --> o2 sensor heating signal (D14)
    org --> VREF (not used)

    I've got D22, D14 and A6 wired up just fine.

    Well, my problem is finding the source on the engine harness to connect the second black wire (+12v) to. The D15B didn't use pin A25 I guess, but A25 on the ecu does have a wire going into the engine bay, just havn't been able to find where yet. The HELM manual has come up shorter than a handicap bus for once on this.

    Thanks for any help you guys can offer, been a fan of this site for information for a while, just haven't had a problem to post till now :p
    Last edited: Apr 28, 2007
Draft saved Draft deleted

Share This Page