1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

p28 and a p2p ???

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by custompainter, Apr 28, 2007.

  1. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    hey guys i just bought my wife a 93 ex coupe and it has the ecu i want (p28) but the car is an automatic now can i take that ecu and switch it with a p2p (automatic) and have the p28 reprogramed to five speed and use it for my y8
     
  2. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    Since the car is already obd1 it is not sensible to use an obd2 p2p. Always stick obd1 when running an obd1 car. If you chip the ecu it will easily convert to manual.
     
  3. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    the p28 will run a 5spd without being chipped but you will have a check light,,or you can very easy chip it
     
  4. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    alright with that part but i have to put a ecu back in my wifes car can i use the p2p from an auto in her 93 ex with convertion harness ~ will her car run on it
     
  5. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    since her car is auto, i'm guessing no
     
  6. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    it won't run good because the obd2 p2p requires a crank fluctation sensor and obd1 motors do not have them. In order for you to use that ecu effectively you would have to convert some things to obd2. Sell the p2p and get another p28, obd2 to obd1 conversions are not help full and will cost more money in the end. But to answer your question, yes you "could" do it. But most people would tell you not to.
     
  7. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    thanks i forgot about the CKF sensor - isn't there a way to bypass that with the CYP sensor or is that just from obd2 to obd1
     
  8. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    That mod is for obd2 cars with obd1 swaps, if you are already obd1 do not, I REPEAT do not try to go obd2. It is more trouble and effort than is necessary.
     
  9. custompainter

    custompainter drive it like U stole it

    Messages:
    597
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Jan 16, 2007
    Location:
    central CT
    i know i was just trying to get away with steeling the ecu out of my wifes new car and putting mine in hers
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page