1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

please help, swaped injecters for dsm 450's NO START??

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by del-sol_doctor, Apr 1, 2007.

  1. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    I just got my turbo mounted and working good. I swaped the injecers for the dsm's and NO start. i put 10watt, 10 ohm inline, resistors on the yellow and black wire. dont get it.
    please help me if you can. thankx:(
     
  2. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    I took off the resistors, still nothing. I have two known working ecu's. one hondata and a stock one. Its not getting fuel. dont get it.
     
  3. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    stock injecters back in. just fine. what the hell?
    how do you hook up that resister box up on these models. 95 del-sol 1.6 single.
    the box is from a 89 crx SI
     
  4. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    NO NO, still same thing. stock injecters in no start, its not getting fuel. fuel pump is working and gas in tank. Im getting fire. i crank on it and it will kinda"" kinda try to hit a cyl. but thats all. oH and the tach was acting really wierd. it wont even move wile i crank now.
     
  5. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,580
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
  6. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    yes, got ok fire, probably just cold plugs though. but well enough to start her.
    Im thanking about re-wireing the fuel harness. Im getting tried of this.
    I droped 4500.00 on greeady turbo,intake,exhause, hondata, and other little stuff. should be a good setup. ( if it will ever run that is)
    any one know more about this issue?? PLEASE help me
     
  7. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    It is definitely an issue with the resistor box setup. If you ran the stock injectors fine then that has got to be it. I don't know if it matters but most people use a resistor box from a 90-93 integra or accord/prelude.
     
  8. dbone_vtec

    dbone_vtec HONDA 4 LIFE

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 30, 2007
    Location:
    MASS
    Somethings Up

    You Shouldn't Need A Resistor Box To Run Bigger Injectors

    Just Switch Them And Done

    Its Possible, And Would Suck If You Fucked Up Both Ecu"s

    By Wiring That Resistor Box

    Try Another Ecu, Not The 2 That You Have, With The 450's

    And No Resistor Box, It Dont Hurt To Try;)
     
  9. 93delsolsi

    93delsolsi Junior Member

    Messages:
    439
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 1, 2006
    Location:
    Jersey
    how did you wire it up to the injector clips or the shock tower harness
     
  10. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    I used in line 10 ohm risistors on it. no box. It ran fine before i messed with it. no no run at all. stock injecters of 450's. nothing. i checked for loose wires every where made sure i had a good ground on the head. ive been boosting hondas for a wile. Ive never had this problem before. im about to swap out the how wireing harness for a new one. anyone got one? d16a6 vtec 95 si del sol
     
  11. Turbo&Auto

    Turbo&Auto Nick Go FAST!!

    Messages:
    3,269
    Likes Received:
    29
    Joined:
    Jan 9, 2006
    Location:
    East Burg, PA!
    You cant just throw 450's in your car and drive. It will need to be tuned for the injector change.
     
  12. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    you guys ready for this. fould plugs
    no shit! how in the world did it foul its own plugs like that???

    Anyways its running. I put the 450's in and it running way rich even under boost. 14 psi. i have hondata but no way to reprogram it. any one have any ideas??
    i thoght about rinnnin the stockers with a fmu until i get a new base map
    anyone on here deal with hondata?
     
  13. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007

    so your saying i didnt even need he risistors?
     
  14. dbone_vtec

    dbone_vtec HONDA 4 LIFE

    Messages:
    208
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 30, 2007
    Location:
    MASS
    hes saying to run the 450's, you need to retune your chipped ECU to
    compensate. And no you did not need the resistors;)
     
  15. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    Should i take them off?? It runs way way rich.
    do you know of any one that works with hondata that would get me a good base map? for 10 psi and 450 with stock d16?
     
  16. herminshs

    herminshs Junior Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2005
    See...If you used chrome, you would be in a much better position right now.
     
  17. del-sol_doctor

    del-sol_doctor New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 31, 2007
    hondata is the best to tune with, if you have the stuff to do it with. hands down
    I just dont have the tools to work with it.
     
  18. DelSolJohn

    DelSolJohn New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 12, 2007
    If you swap to DSM injectors you need a resistor box...if you swap say...RC injectors, they clip right in no resistor, no wiring, nothing...however, regardless brand injectors you use...You should always tune!!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page