1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Possible Transmission Problem

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by suehound, Dec 27, 2004.

  1. suehound

    suehound Junior Member

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 27, 2004
    I am driving 1996 Honda Accord LX with 107000 miles with an automatic transmission. I recently encountered the check engine light coming on. I checked it at home and came up with Code 7, thus the turbine sensor circuit. I brought the car to the dealer and had them check the code. They said a need a whole new transmission. Instead of believing them, I brought it to a tranmission shop and they replaced the sensor. The problem was when I started the car in the morning and pressed the gas, the car would not go but the rpms would ramp up. I would them press the gas pedal and the car would go. The rpm would ramp up for about 1/2 mile then the car would be fine once I am on the highway. I don't think it is a tranmission problem but perhaps an electrical one. The windows are going up and down really slow and the clock fades. Any thoughts?
     
  2. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    i would do what ever the honda dealer says but that tranny should not cost you that much(outside of dealer) just replace what ever they say at an outside shop
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page