1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problems starting 92 lude in the morning

Discussion in 'Prelude' started by walid_105, Oct 17, 2006.

  1. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    I already posted this at honda-tech maybe i get more input here also so....

    Alright i got a 92 prelude sr, with f22b JDM engine wiht about 100km on it, cars is amazing runs great , but the problem is , if i leave it off for about 8 hours or more, it gives me hard time to start it, Like it cranks, and after liek 10 tries sometimes more or less then it goes on, It sputters at low rpm then dies, i try to give it gas it almost dies liek its runing on half a cylinder. New sparks, i cleaned out the IACV last night, works letter better after that. I changed the Main Relay, that was not the cause. also i dont have a check engine light, never comes on, usualy goes on then of. COuld it be o2? Im thinking its the dizzy but. Also if the fuel pump was fucked it would not even go on im geussing. All info is great.


    Thanks
     
  2. b20_vetch_4_door

    b20_vetch_4_door danny

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 17, 2006
    Location:
    San Bernardino
    duce check ur itoling sinsor or ur distibuter
     
  3. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    my idoling sensor you mean? where would that be located?
    and what to check for ?
     
  4. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    bump, a little help guys
     
  5. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    fuel filter for the win.
     
  6. oopma

    oopma New Member

    Messages:
    62
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 9, 2006
    i say fuel filter 2 i think that b20 vtec dont what the hell he is talking about
     
  7. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    dunno sounds like my 92 si
    tried plugs, wires, fuel filter, main relay,, new distributor, throttle body and i still cant figure it out.!!!!... when u get ur revs past about 2500 or 2800 does it run good and its just the low revs and idle thats givin u problems?
    :eek:
    fuckin hondas
     
  8. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    i did some research and its most likely the ECT ( Engine Coolant Temperature )Sensor. Im gonna try that and let you guys know
     
  9. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    u didn't answer my ?S
     
  10. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    oh sorry, yea when it warms up , it runs fine. At low rpm's it works perfectly when the car get warmed up. Only problem in the cold start.
     
  11. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    mine has the h 23A1 but it soundz like the same thing
     
  12. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
    yea man its that sensor. its what tells the ecu if the engine is cold or not , and if its faulty it wont know what to do . So it will give problem when starting thikning its warms out. Engine needs more gas when its cold .
     
  13. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    nm mine runs good on the cold starts but once it warms up then i get problems?!?!?!? but still quite nerve rackin
     
  14. walid_105

    walid_105 Junior Member

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 11, 2005
  15. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    it almost seems like a misfire or some shit though?
     
  16. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    yep sorry my msn don't work either what do ya think maybe you can help us both
     
  17. DarkmanA

    DarkmanA New Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 4, 2006
    Location:
    Pa
    if it doesn't happen when it is warm but acts up when its cold i would look into the tps its a sensor on the throttle body that controls the a/f mixture and also where the go pedal is and if that would b the problem you would prob. have a check engine light on at least most of the time
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page