1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Radiator fan not comming on

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by hondapowerb16a2, May 1, 2008.

  1. hondapowerb16a2

    hondapowerb16a2 New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 14, 2007
    so my radiator fan was working then i took the swap out to build it put it all back in and it didnt work. I ran power and ground to it and it turned on so i thought it might be the temp sensor so i bought a spoon one and swaped it and still nothing. Any ideas? the car only overheats when i am idling for a long time. driving is fine but not sitting I wanna get this taken care of before it starts getting hot out.and i dont want to put a toggle switch on it i want it to be fixed right
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    well if you checked the motor its self and also put a new switch in check the fuses
     
  3. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
  4. hondapowerb16a2

    hondapowerb16a2 New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 14, 2007
    alright i will check thanks
     
  5. LS_VTEC

    LS_VTEC you get the BRAKE

    Messages:
    2,616
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Dec 11, 2007
    Location:
    NJ
    If it comes on when you put current directly to it, than the fan/clutch is obviously working. Your fan switch/relay is probably the culprit.
     
  6. BrokenRex

    BrokenRex New Member

    Messages:
    388
    Likes Received:
    10
    Joined:
    Mar 21, 2008
    great, now do the opposite. turn the switch on with the key on, and check for power at the plug (it shouldn't be there.) and work your way back from there. you'll need a service manual to trace the wire back to the source, and check all the connections along the way. if it all worked fine before you took it out, i'd wager to say you damaged the wiring during the removal/re-installation.
     
  7. hondapowerb16a2

    hondapowerb16a2 New Member

    Messages:
    99
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Sep 14, 2007
    yeah because i checked the fuse and it was shot and so i replaced it and still nothing and then i swapped the relay with one i knew worked and still nothing so i guess i will have to check the wiring.

    Thanks
     
    1 person likes this.
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page