1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

really rough idle ??

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by civichatch541, Aug 11, 2007.

  1. civichatch541

    civichatch541 New Member

    Likes Received:
    Aug 11, 2007
    So i just swapped in a B18B1 today.

    Heres pics of the build log :

    New Motors In - The Forum

    So i get it started today and at idle its super ruff and pumping out black smoke and smells like gas. So ultimately that means its running to rich. Once you rev it or go passed 1000 RPM. Its perfectly fine. So i checked all my wiring and everything was fine. Im guessing its a sensor but dont know wich one. Also i have been told to either flash me ECU or replace it with another one to see if that fixes it. I have an exhaust leak right after the Catalytic that will be getting fixed tommorow. But i know thats not the problem. So i was wondering if anyone had any idea on what this may be. Any advice or comment would be MUCH appreciated.

    Thank you.
  2. welfare

    welfare Ancient Member

    Likes Received:
    Apr 19, 2004
    New York
    I assume you checked the firing order to make sure you didnt get it mixed up.
    also check the tps and map sensor plugs (both on throttle body) to see if they got swapped by accident.
    you have the o2 sensor wired up correctly?
    check your fuel pressure to make sure the fuel pressure regulator isn't sticking
    check you cap and rotor etc if it wasn't replaced just to make sure
    the misfires at idle are going to make the car run rich because of the unburnt fuel yadda yadda yadda.
Draft saved Draft deleted

Share This Page