1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

resetting ecu

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by SlushboxTeggy, Oct 8, 2005.

  1. SlushboxTeggy

    SlushboxTeggy It's only stupid if it doesn't work VIP

    Messages:
    9,392
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    New Jersey
    the maintanence light is on in the integra. its fixed and the light is pissing me off.
     
  2. brian11to1

    brian11to1 Senior Member

    Messages:
    9,203
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 9, 2003
    uhm, not sure on what obd you are, but you can remove the fuses from the underhood box the ecu and hazards. or unhook the battery
     
  3. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    Unhook one of the terminals in the battery while the key is on the on position, then 30 sec to a min later put that terminal on, turn the car on the off position on the column, start the car, problem solved.
     
  4. SlushboxTeggy

    SlushboxTeggy It's only stupid if it doesn't work VIP

    Messages:
    9,392
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    New Jersey
    cool, thanks. yea ive tried the fuse thing before but it didnt work, whatever know i have something new to try.
     
  5. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    That way has always worked for me.
     
  6. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    maintenance light...is that the OLI?

    The different generations for integras have different ways to reset it. My G/Fs had a button under the steering column that you had to hold down while the ignition was set to ON.

    Ive also heard that some you have to hold the trip reset, and others you have to push the gas pedal 3-5 times.

    Anyone know other ways to reset it?
     
  7. ferrarikiller

    ferrarikiller Senior Member

    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 7, 2003
    Location:
    Bay Area
    I know that in my accord the maintenance requried light automaticaly gous on every 5k mi.
    It's to remind you to change your oil.
    In the accord there is a funny little notch or button on the guage closter that you poke with your key.
    Maybe that can help..
     
  8. VTECPOWER

    VTECPOWER Senior Member

    Messages:
    1,683
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 6, 2003
    Location:
    Winchester, VA
    Shit, thats right, on the DC's there's a button to the right side under the steering column, like you said with the key on the on position. I had one and forgot about it. [​IMG]
     
  9. SlushboxTeggy

    SlushboxTeggy It's only stupid if it doesn't work VIP

    Messages:
    9,392
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Sep 14, 2004
    Location:
    New Jersey
    good thing im lazy an hadnt tried it yet. becuase then i would have had the difficult task of resetting the clock.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page