1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Rev Limiter kicking in at like 1,000 RPM

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by 99d16z6, Oct 17, 2011.

  1. 99d16z6

    99d16z6 New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 14, 2011
    I have a 99 d16z6 mini-me swap. I was having vacuum problmes and it was causing a bouncing idle. Fixed all that nonsense and idle smoothed out. Now im having a problem with the rev limiter. When i put the car into first and give it a little gas the rev limiter kicks in and i can barely drive the car. Would this be caused by an ECU problem or bad ECU??? Any help is greatly appreciated
     
  2. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,449
    Likes Received:
    2,110
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    Is it throwing any codes? what ecu are you using?
     
  3. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    :werd:

    Sounds like the car is in limp mode. Check the ECU for error codes...
     
  4. B18a1civic96

    B18a1civic96 New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2011
    You sound like ur in limp mode if u havent figured out the problem mind did the same thing turned out to be my tps had bad ground. I cut in to the ground wire an ran a ground to the firewall an got it to fully rev
     
  5. B18a1civic96

    B18a1civic96 New Member

    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2011
    i had the same problem mine hit 3500 thoe it was in limp mode but wat i did to fix it was my tps wasnt getting a ground check the green wire on the tps with a volt meter if u dont have one slit the wire cove back dont cut it judt get wire showing an grund it to firewall an try that an let us kno if that fix is it
     
  6. joeym102010

    joeym102010 New Member

    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 14, 2010
    mines doing the same thing just put tps in it and now it hits rev limit at 3,000rpm im gonna go try a new ground and let you know thanks guys for the help
     
  7. redxcobrax

    redxcobrax God member

    Messages:
    92
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Nov 5, 2008
    Location:
    Kenosha, WI
    I went into limp mode because of a collant temp sensor once. Kindda wierd, but sometimes just unplugging sensors and plugging them back in can fix it.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page