1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Revs

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by vtecjdm, Aug 3, 2005.

  1. vtecjdm

    vtecjdm Senior Member

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2004
    Just did an obd2 to obd1 ecu swap and now the engine wont rev over 5000.

    Reconnected my obd2 ecu it runs ok, but i just need to switch to obd1.
    Could it be wiring problem?

    ANY comments much appreciated.
     
  2. jamesA

    jamesA Well known pissed off telephone guy VIP

    Messages:
    16,118
    Likes Received:
    1,016
    Joined:
    Aug 10, 2003
    I'm sure the first question will be; What engine and ECU are you running?
     
  3. integraslut78

    integraslut78 Stylus DJ Extraordinaire

    Messages:
    2,582
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 27, 2003
    Location:
    KiLLa kALi
    It sounds like a problem with the OBD2 to OBD1 conversion harness something in the wiring.
     
  4. B16CRX

    B16CRX Senior Member

    Messages:
    531
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 24, 2004
    Location:
    Greenville, SC
    is your obd1 ecu socketed and chipped? sounds liek a rev limit to me.
     
  5. vtecjdm

    vtecjdm Senior Member

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2004


    Running d15b vtec on an obd2a and runs fine.
    Got a p28 with obd2 to obd1 harness and now got the prob.

    No p28 is stock

    Note that the current motor is an obd1 so it should be the other way round :blink: thats why i donno whats happening
     
  6. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home


    :bash:

    JDM d15b IS a sohc VTEC motor.

    the p28 shoudl work fine.

    either your ecu is fucked, or your conversion harness is fucked. most likley, its the harness.

    do you have any CEL's?
     
  7. vtecjdm

    vtecjdm Senior Member

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2004
    Heh yes pissedoffsol.

    Well i got a o2 heater cel, but i am pretty sure that it wont put the ecu in limp mode. I will eventually get a 4 wire o2, but i dont think it will solve the prob <_<
    Damn
    wtf .. everything works great its just this rev prob over 5000.
     
  8. Som1Dies2Nite

    Som1Dies2Nite Member

    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 30, 2005


    At least your revs up to 5k..My brothers wont pass 3.5k which i believe is the limp mode rpms.
     
  9. vtecjdm

    vtecjdm Senior Member

    Messages:
    147
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 26, 2004
    At least your revs up to 5k..My brothers wont pass 3.5k which i believe is the limp mode rpms.
    [post=536340]Quoted post[/post]​
    [/quote]

    :blink: 3500 only ?? .. seems i`m not alone with this prob
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page