1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Running Rich and idles rough!

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by bh2285, Jun 21, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bh2285

    bh2285 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2004
    i put a GSR engine in my 93 del sol 1.5... I just got everything done and started it for the first time. I didnt hook up any Vtec or IAB or Knock Sensor or any of those extra wires and the car is running really rich(blue smoke) and it idles rough. I was just seein if those wires are ys its doing this or if anyone else has had this happen before or what. If u can help please do thanks.
     
  2. PHOBIA

    PHOBIA Senior Member

    Messages:
    279
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 6, 2004
    why not take a few minutes and wire up the sensors and see if it goes away?
     
  3. bh2285

    bh2285 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2004
    Becuase i dont know how to wires that shit up read my post OBD1 to OBD2 noone responds
     
  4. bh2285

    bh2285 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2004
  5. typesiracing

    typesiracing Senior Member

    Messages:
    204
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 15, 2003
    Location:
    ny
    blue smoke is not running rich it is an indication of bad rings or valve seals
     
  6. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    Ok, you can't ask why your shits fucked up, if you didn't finish the install. It's like letting you car run out of gas, and then sitting there wondering why it won't start.
     
  7. bh2285

    bh2285 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2004
    shut up u fag i know i didnt finish the install i dont know how right this sec. am im not letting the gas run out i started it for 5 mins to see what its doing
     
  8. scottp11

    scottp11 The Seniorest Member....

    Messages:
    987
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Nov 20, 2002
    Location:
    El Paso, TX now, originally from Fresno, CA
    :bugeyes: There's no need for all that... If your car is running poorly, it is more than likely the sensors you didn't hook up, specifically the IAB.

    And if it's blue smoke, then that means you're burning oil in your combustion chamber, not extra fuel.
     
  9. bh2285

    bh2285 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 19, 2004
    thats all i ask for thank you.
     
  10. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    You're the one that came here with a half assed-not finished swap wondering why it ran like shit, not me.
     
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page