1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

S300 on P28 problem please help!!!

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by luky1380, Aug 31, 2011.

  1. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    Hi all
    I installed S2Pro1 cams and got used hondata S300 on P28 OBD2B ECM
    took it to the friend of my to tune it spent few hours on the dyno and everything went well to the point when we went for road test. Few minuts on the road and car starts sputtering (A/F was going to 10.0 at that moments) then CEL came on and car went to limp mode(2000rpm and rich) we put laptop to it and it gave 3 codes: IAT, TPS and CTS got them reset star the car up let it idle for like 2min and same thing limp mode with same 3 codes. put it on the live data and looked for those sensors: colant temp was jumping from 150to205 and was offline few times, IAT looked steady, TPS looked steady to the point to the point when it goes to limp than it stays locked at 25%opened ones it jumped to like 108% and car stall
    And i never had this problem with my old ECU(had a PCT)
    Is it bad P28 or i have to look at something else ???
    Thanks for any replay
     
  2. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    Anyone help please
    Installed stock P2T ecu drove all day and had no problems
    I know someone knows it any advise will be nice
     
  3. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    Try without the cams?

    Sent from my iPhone using awesomeness
     
  4. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    :confused:Without cams???:confused:
    I dont see any reason that cams will do that (set codes for IAT ECT TPS)
    plus it runs good with JDM PCT ECU and stock P2T ECU
    my bet is on P28 maybe someone who converted it from OBD1 to OBD2B messed up wiring or some...or maybe i need to do some with wiring???
    Any other ideas???
     
  5. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,417
    Likes Received:
    154
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    I am confused why a OBD1 P28 would ever be converted to OBD2B.....didn't even think it would be something anyone would want to do anyways. Now a Jumper Harness......yes.

    I say you talk with Hondata and rock another ECU for now. They are just Skunk2 Stage One anyways......only way to get more out would be to dyno tune with that S300......get it checked out by Hondata and go from there.

    If you are NOT popping codes with other VIRGIN ECU's.....it must be something wrong with the S300.
     
  6. RoughKnight

    RoughKnight Christmas Car

    Messages:
    846
    Likes Received:
    25
    Joined:
    Aug 4, 2009
    Location:
    Ottawa, Ont
    ^that is a point, but my other point is the cam lobes are maybe too thick for your valves the way they are lashed, i've seen it before where it will just kill everything and it'll sound like your hitting the rev limiter at a very early rpm, then limp everything.
     
  7. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,417
    Likes Received:
    154
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Well.....I guess I was assuming he re-did the valve lash when he installed new cams.....plus it sounds like it is only throwing codes with one ECU but doesn't with two other ECU's
     
  8. josh_crewdson@y

    josh_crewdson@y New Member

    Messages:
    438
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Dec 5, 2007
    Location:
    nova
    check your t-stat ground.
     
  9. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    yes i know i was pretty surprised my self when i got it, it says P28 OBD2B and it is plugs in to stock harness

    I did they told me that i need laptop hookedup to it and it needs to be in when ecu have error and it hard for me to do dew to the work hours

    i was thinking of that but the guy who tuned it (he is hondata dealer) told me that hondata can't command ecu to keep TPS sensor open at 25% when it in limp and only ecu it self can do it
     
  10. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    and sorry i didnt put any info on the car
    its 00 civic si B16A2 cai, full exhaust skunk2 pro1 cams supertech valve springs 255 wolbro fuel pump
     
    Last edited: Sep 1, 2011
  11. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    it doesn't sound like it hits limiter its just sputters and jerks and and runs to rich and when it sputters you can smell gas and im not talking about like it runs rich im tolking about distinct fuel smell
     
  12. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    thanks CAFROG
    of course i adjusted valves lash when i put cams and after 500mi again and plus car did well on the dyno for 3hrs and made a good power it was almost 146 on dynojet and only after we took it for road test hell broke lose
     
  13. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    I did check all possible grounds on the car didnt help
     
  14. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,417
    Likes Received:
    154
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    Roll the stock B16A2 ECU for now. If it doesn't throw codes or (better yet) don't limp.....use it for now.

    Is the TPS sensor held on to the throttle body by rivets or torx or phillips or?? Have you multimeter tested the TPS at closed and wide open throttle??

    So you have no jumper harness and your OBD2B plugs right into some OBD2B ECU that says P28???? That's some cracked off $hat.
    Well......I did once buy a USDM OBD1 P30 that had the legit sticker but I cracked it open to find out it was chipped and sent it back.

    I am not knowledgeable enough about Hondata but I wonder if you can get a P28 (or maybe a cheaper P06) and have Hondata transfer the S300 onto the new ECU?
     
  15. CAFROG

    CAFROG Honda Minion VIP

    Messages:
    4,417
    Likes Received:
    154
    Joined:
    Apr 5, 2009
    Location:
    NOR-CAL
    From my knowledge......146 is on the low side of a basic B16 with 3 bolts.....no cams, springs, tune. I have seen them hit low 150's.......how is your compression??
     
  16. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    ya thats what im doing now rolling on stock ecu and yes i checked TPS for voltage and everything checked out normal (from 0.4v closed to 4.98 wide open)

    yes stock harnes plugs in to P28 ill snap few pics in the morning

    and yes hondata can do that for like $80-100 some in that range and i already was thinking about it
     
  17. luky1380

    luky1380 New Member

    Messages:
    78
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2011
    hmmm... when i bought cams from kingmotorsports they told me that with cai and exhaust and those cams ill be looking close to 150 range and if ill go up in compression somewhere to 11.8-12:1 range i can get close to 170 range and belive what they saying because they are long known company and they build test and race alot of hondas and acuras
    and I dont remember numbers on compression it was good 3 month ago and leakdown test was good too it was only like 5-10% on all 4 cylinders
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page