1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

serious loss of power PLEASE HELP

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by fatsoteg, Jun 13, 2005.

  1. fatsoteg

    fatsoteg Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2005
    I have been to countless forums and this is easily the best so far. I am new in here but i need some serious help.

    For the last several months my poor car is lacking power in the low end. When taking off it sounds like a lawn mower like its missing or something. I thought it was a fuel delivery issue and i replaced the fuel filter and then the fuel pump. No change. i then did the plugs and wires cap and rotor, when pulling the wires i noticed oil on top of the second plug from the distributer. I then did the valve cover gasket with the plug rings. No change. Some times like fist drive of the day when not up to temp it seems to run fine for ten minutes or so. I have done all the work on this car for the last five years and im tryin to avoid takin her in for a diagnostic. The car is as follows:95 Ls ;hot cams and gears;intake. Basically a regular car bar the few mods. Any 'Teg heads in phoenix, a look would be much appreciated. Any ideas?? Thanks
    Big One
     
  2. CoreyR

    CoreyR Senior Member

    Messages:
    481
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 20, 2004
    Location:
    CT


    no CEL?

    youve got cams and gear, maybe a gear slipped a bit have you checked that?
     
  3. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    ....do a cop test.......check your exhaust for leaks.
     
  4. formby

    formby learning in progress

    Messages:
    5,735
    Likes Received:
    23
    Joined:
    Feb 19, 2003
    ohhh and timing
     
  5. fatsoteg

    fatsoteg Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2005
     
  6. n20hatch

    n20hatch Member

    Messages:
    95
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 2, 2004
    Location:
    Oregon
    You could always try a different ecu, if one of your freinds has one or whatever. My last ecu took a dump and my car would run like that. Just a thought too, you could hook up a fuel pressure gauge and see where your pressure is at, that could be another reason for bad gas milage and loss of power.
     
  7. VTECin5th

    VTECin5th Administrator

    Messages:
    2,182
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Apr 17, 2005
    Location:
    Phoenix Az
    Try changing the o2 sensor :)
     
  8. spydy43

    spydy43 Senior Member

    Messages:
    176
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 10, 2004
    You could try pulling the plugs one by one while the engine is running if the engine stumbles and hesitates then you are good, no stumble and you may have a dead cylinder. I would also do a leak down test since you have oil on the plug. My car was acting the same way turned out to be bad rings on one of the cylinders.
     
  9. fatsoteg

    fatsoteg Member

    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 13, 2005
    i replaced the fuel pres reg and then i retarded the dist. shazaam my babys back. thanks every one for every thing
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page