1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Several Tranny Related Questions

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by AlphaCivic, Dec 26, 2003.

  1. AlphaCivic

    AlphaCivic Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2003
    Location:
    San Diego
    Ok so first of all how many quarts of fluid goes into a D series manual tranny? (D16y7)

    When i accellerate hard or rev hard at all, is it normal for the shifter to move back like an inch under torque? Or is that a sign of bad motor mounts / shifter bushings?
    I'm planning on getting energy suspension urethane shift bushings and a skunk2 short throw shifter, will this help alleviate said problem, or should i look into getting some urethane motor mounts as well?

    Also i notice that sometimes coming from 2nd ger trying to go into 1st gear, the tranny doesnt want to pop in. I have to sit there and play with it for a minute. When I'm at a dead stop, going from 2nd to 1st is usually easy, but when im coasting into a stop or moving at all i notice putting it into first is difficult sometimes. I also notice it seems like shifting in general is a tab bit on the clunky side. Could this be a sign of bad synchros or something? Will flushing the tranny fluid and getting some good redline stuff or something help that? Or do i need a tranny swap.

    What would be a good tranny swap for my motor?

    Any suggestions for a good very streetable clutch for my car? I want it to grab and not slip... but i dont need a super race cluth cuz i only have a DX lightly modded.


    Sorry about all the questions, and thanks for your help folks... :D
     
  2. AlphaCivic

    AlphaCivic Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2003
    Location:
    San Diego
    bump
     
  3. AlphaCivic

    AlphaCivic Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2003
    Location:
    San Diego
  4. AlphaCivic

    AlphaCivic Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2003
    Location:
    San Diego
    :wtf: :unsure: :blink:
    Can no one of you Honda gods help me? *sad face*

    bump... again.....
     
  5. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    30,026
    Likes Received:
    3,953
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT


    about 2.5



    sounds like your rear mount might be bad .... not 100% sure



    sounds like bad synchros.... try flushing and changing the fluid .... might help



    no clue maybe one from the D16Z6 (EX/Si)



    ACT organic disk with the heavy duty pressure plate (very streetable setup)
     
  6. AlphaCivic

    AlphaCivic Member

    Messages:
    66
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 10, 2003
    Location:
    San Diego
    E_SolSi :

    You are awesome. Thank you very much.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page