1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

slight vibration felt from 30-40 mph...

Discussion in 'Integra' started by dc4dude, Jul 16, 2013.

  1. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    i have searched and searched and searched..... started to get a vibration at about 30mph under acceleration and it goes to about 40 mph, then goes awayat about 50... i have changed the intermediate shaft, both front axles, (with new quality pieces, and shitty ones for comparison) main bearings in the trans, as well as the differential bearings with no change. this vibration is driving me nuts! its is mainly felt in the steering wheel, but can also be felt throughout the car... i have rotated the tires, balance them, checked for play in the steering (balljoints, inner/outer tie rods) replaced the bushings with poly units (this was way before the vibration started, so its not due to the bushings) when i did the auto to manual conversion, i installed everything brand new (this was about a year ago) am i missing something???
     
  2. Briansol

    Briansol Admins Admin VIP

    Messages:
    21,452
    Likes Received:
    2,116
    Joined:
    Nov 18, 2007
    Location:
    CT
    bent wheel.

    it won't show up on a balancer (it will actually balance....) but if you watch it, you can probably see its oblong.

    try a buddy's set of wheels, etc to verify.
     
  3. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    that.... damn.. hadnt thought of that... ill tery that today...
     
  4. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    while i am going to try that...(swapping wheels) has anyone ever had an issue with a defective PILOT bearing and what it would do to driveability????
     
  5. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    tried the different wheels/tires... no dice. swapped out the crank pulley/damper, same result... called around a bit, and three out of the four places i called (reputable) said it might be a bad diff (out of balance)... i do have a spare lsd... going to be bringing down the trans... again.
     
  6. dilbeckskate

    dilbeckskate infamous

    Messages:
    3,103
    Likes Received:
    194
    Joined:
    Aug 20, 2010
    Location:
    Kennesaw Ga
  7. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    after going thru the entire front suspension/steering system for what seems like the millionth time, i got a few tips about a bad engine balancer, so i swapped the light weight one i had on for an oem one and still o change, called around and was told maybe damaged final drive unit.. so ill be swapping out the lsd with another ring pinion later today.. fingers crossed...
     
  8. dc4dude

    dc4dude Member

    Messages:
    904
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Aug 12, 2008
    Location:
    chicago, il
    Here we go again....
     

    Attached Files:

Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page