1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

start problems

Discussion in 'Civic and CRX - EF' started by conweezy, Oct 17, 2007.

  1. conweezy

    conweezy 89hatch

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    florida
    i just dropped in a 95 vtec 0bd1 in my 89 hatch si im getting spark and i have fuel and wen i attempt to start it, it cranks but doesnt start up i have no clue what to do any help is appreciated:confused:
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    make sure your timeing belt isnt broke, anfd then also check to make sure the motor grounds are hooked up
     
  3. conweezy

    conweezy 89hatch

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    florida
    timing belt is good moved and removed the ground
     
  4. conweezy

    conweezy 89hatch

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    florida
    would it make a difference if the engine is 0bd 1 and the car is obd0?
     
  5. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    yes did you convert it to obd1
     
  6. conweezy

    conweezy 89hatch

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    florida

    how do you convert obd0 to obd1 is it just the wiring harness or do i have to rewire everything else?
     
  7. norcalgsr

    norcalgsr Honda Master Technician

    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Oct 10, 2007
    Location:
    NorCal
    You need a conversion harness at the ECU and you also will need to run the extra wires for VTEC since it's not in your stock harness.

    Rywire - Online Store
     
  8. conweezy

    conweezy 89hatch

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    florida

    do i have to rewire the injectors?
     
  9. norcalgsr

    norcalgsr Honda Master Technician

    Messages:
    1,168
    Likes Received:
    17
    Joined:
    Oct 10, 2007
    Location:
    NorCal
    Depends on which ones you're using.. if you're using the obd1 injectors you'll have to remove the resistor box. I had a write up on it somewhere but can't find it.. if I do I'll post it for you, but if you search for it you might be able to find the instructions somewhere.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page