1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Stock EG DX - starting problems

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by CdnCRXsi, Nov 15, 2006.

  1. CdnCRXsi

    CdnCRXsi Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Hi Everyone,

    In the past couple of days I have started to have troubles starting my car. I am not quite sure as to why it would be doing this since it ran perfectly fine for 3 years.
    The problem seems to be that when the car shuts off, it takes a fair amount of cranking to actually get it started. At first I thought it was fuel pump, or a leak in the fuel lines, but after I got home last night I shut the car off and then immediately tried to restart it, and it sat there just turning over.

    Any suggestions as to what it could possibly be?

    Thanks,

    Justin
     
  2. Bulli Kid

    Bulli Kid New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 17, 2006
    could be the starter.
     
  3. tartymctang2357

    tartymctang2357 Grand High Wizard

    Messages:
    151
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Aug 28, 2006
    Location:
    philadelphia
    yea probably the starter or the battery take it to autozone and have them check the battery they'll do it for free
     
  4. CdnCRXsi

    CdnCRXsi Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    Well I know it is not the starter. If it was the starter OR the battery, the car would not be cranking over as it was normally. The starter is new, so that is not the issue. It's not the starting mechanisms, but fuel delivery. It had some hesitation this morning for some reason, but I'm not worrying about that.

    I'm just wondering if anyone else had this sort of problem where it takes a minute or so for the car to actually start up and fire. Although I will be doing a tune-up on the car this weekend so I'll see if that cures the problem.
     
  5. MoSeS

    MoSeS New Member

    Messages:
    551
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 5, 2006
    fuel filter.
     
  6. tartymctang2357

    tartymctang2357 Grand High Wizard

    Messages:
    151
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Aug 28, 2006
    Location:
    philadelphia
    well i've had that same problem and i thought it couldn't be the battery either, but it was

    when was the last time the battery was replaced?
     
  7. tip

    tip Senior Member

    Messages:
    419
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jun 29, 2005
    Location:
    Ennis Texas
    i have had this exact problem before and had a brand new battery and tested the alt.and starter and everything was good. the issue was that it would turn over fine and fast but would never fire and this could last up to 30 min. some times. ended up being the main relay because it does effect your fuel system
     
  8. CdnCRXsi

    CdnCRXsi Junior Member

    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 21, 2005
    tip, thanks for the input.

    I ended up changing the distributor, but the one I got was out of a d16z6, and actually proved to be different than the d15b7. I only discovered this tonight after I had changed the distributor again and saw the difference. The car lives again... finally. I think I know what the problem with my crx is now...

    Thanks to everyone for their input.

    Justin
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page