1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Surging Motor

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by ITR EG6, Apr 28, 2004.

  1. ITR EG6

    ITR EG6 Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2004
    I just got my car started for the first time tonight. I put a 2000 ITR swap in a 94 hatch. It starts with no problem, but while idling it surges. It's not the IAC. What else would cause this? Any help would be great. Thanks guys.
     
  2. TechChris

    TechChris Member

    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Hi

    You probably have a vacuum leak some where. Try covering the throttle body with your hand. If the engine keeps running good, you definately have a vacuum leak somewhere. On my swap it was a throttle body gasket. If it is vacuum it could also be the intake manifold gasket or a hose missing or leaking. Check the screw on your throttle body. Mine idles the best when it is screwed all the way in. Good luck.

    Chris
     
  3. ITR EG6

    ITR EG6 Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2004
    Thanks man, I did cover the TB and it ran almost the same. I have all of my vaccuum lines hooked up and I have a brand new TB gasket. Did yours surge fast or slow. I'm stumped.
     
  4. swanny

    swanny Senior Member

    Messages:
    3,779
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Jul 13, 2003
    Location:
    buck teeth and government checks, PA
  5. ITR EG6

    ITR EG6 Member

    Messages:
    32
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 21, 2004
    Thanks so much, I'll check that stuff out tomorrow. :spin:
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page