1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Swap

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by Crix, Jan 7, 2005.

  1. Crix

    Crix Senior Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 23, 2004
    A freind of mine and I were take out a Ex motor and on the passenger side the axles is stuck in tranny. We can get it about 3/4 of the way out but will not buge. We are think that the c-clip might have been exspaned or something and is holding up the axle from coming out of the tranny? And tricks or anything to get the axles out?
     
  2. ryangt

    ryangt Senior Member

    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2004
    well if your taking the whole eng tranny combo out then screw it just leave it and take it all at the same time.
    if your not try using a prybar to pry that bastard out
    another thing ive doen is keep the axle nutt on and stick a ball joint seperator or pry bar between the nutt and the hub and pry.
    or take off the ball joint castle nut and take the hob assembly off and swing the whole thing out.
    hope one of those helps
     
  3. hcivic.com

    hcivic.com Senior Member

    Messages:
    4,571
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 7, 2003
    Location:
    Calgary Alberta canada
    just use a pry bar
     
  4. boostdlude

    boostdlude Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 20, 2003
    pry like there is no tomorrow, ive run into a couple it'll give just watch your knuckles!!!
     
  5. Crix

    Crix Senior Member

    Messages:
    193
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 23, 2004
    Its not coming out, I used the mother of all pry bars. Its like 4ft long. Its on a lift and we all tried, its not coming out. I guess the c clap is opened up and its not letting the axles come out. We could have just hit it from the inside though the tranny with a pick or something.

    Just replaced the inner joints and packed it with grease works fine not, no clunking or clicking sounds. Thanks for you time though. :)
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page