1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Swapped 1.5 for D16a6 throttle issue

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by wworley, May 16, 2007.

  1. wworley

    wworley New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 16, 2007
    Hey guys been reading alot of the post and searching but can't find anything related or info to help me get the issue fixed.

    I did a swap on a 1990 Civic HB from 1.5 to the D16a6 engine starts, idles good and has throttle response until the cars warmed up then the throttle doesn't do anything unless you can get the revs above like 3k (takes like 30 secs.)

    I'm thinking it is the IAT (intake air temp sensor) which at this point i'm not sure if it's hooked up or not but if it's not hooked up would this cause the problem? If i have to hook it up anyone have a pinout on the sensor and i think i have the pins it goes to on the ECU.

    Any help would be nice

    Thanks
    guys
     
  2. jlicrx

    jlicrx Senior Member

    Messages:
    1,891
    Likes Received:
    65
    Joined:
    Jun 5, 2003
    Location:
    Colorado Springs
    did you swap the yellow/white and green/white wires at the TPS?
     
  3. wworley

    wworley New Member

    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 16, 2007
    Going to check that tonight to make sure it's right heres what i'm going to make sure

    yel/wht -> ECU PIN C13
    red/blu -> ECU PIN C7
    grn/wht -> ECU PIN C12
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page