1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

swapping harnesses

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by sal_blkej2, Aug 9, 2004.

  1. sal_blkej2

    sal_blkej2 Junior Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2003
    i have a obd1 gsr harness right now that is cut and messed up so i'm looking to replace it. my questions are, will i run into any problems using a obd1 ex harness? will it just plug up exactly like the obd1 gsr harness? i know i'm going to have to swap over the wires that i ran for vtec, oil pressure, etc. to the ex harness but i'm worried about all the other plugs and sensors plugging up. i think everything should be alright but i guess i just wanted be sure before i do it. any help is greatly appreciated!

    thanks, Sal
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    what car/year/trim?
    what motor/year?
     
  3. sal_blkej2

    sal_blkej2 Junior Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2003


    its a 95 civic coupe dx with a 95 gsr motor and harness. oh yeah i'm using a p28 chipped ecu right now. everything but the a/c is working fine, i just wanted to make sure the ex harness would plug up just like the gsr harness w/o any problems. thanks, Sal
     
  4. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    The harness will be a littel short on the tranny side, either extend the wires that don't reach, or get creative in the routing. But it will all pllug up, just add the vtec, knock, IAB wires.
     
  5. sal_blkej2

    sal_blkej2 Junior Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2003
    well i'm about to swap em out so we'll see how it goes. thanks for your help!



    Sal
     
  6. sal_blkej2

    sal_blkej2 Junior Member

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 25, 2003
    well i swapped the harnesses out today and the only thing that didnt plug up was the sensor for the IAB. (right side of manifold) thats cuz there wasnt no plug for it on the ex harness. the only plugs i had to extend were the intake air temp. sensor, vtec and oil pressure. other than that everything else plugged right in. in the end i had a idle problem but i really couldnt check what was causing it cuz i ran out of time. i'll see what i can come up with tomorrow. any info would be great. thanks, Sal
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page