1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tps on b18c-R

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by tantebetsie, Mar 25, 2007.

  1. tantebetsie

    tantebetsie New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2006
    Hey,

    I've swapped a JDM B18C-R in my civic eg (holland). With the throttle position sensor connected, the engine blocks when driving. When I disconnect it the engine is working fine, even the v-tec does work.

    Tps gives with full throttle 4.5V and closed 0.45V (measured in ecu). Can someone tell me what is causing this problem?

    Thank u
     
  2. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    what does "blocks" mean?

    so far i doubt it's completly TPS related. you should be in limp home mode w/ no tps.
     
  3. tantebetsie

    tantebetsie New Member

    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 31, 2006
    It sounds like there is no ignition or no fuel injected, when the tps is connected and driving away. When it's disconnected it works fine, the idle and the v-tec are ok.
     
  4. YBLEGAL

    YBLEGAL Regular Member w/ Cheese

    Messages:
    2,762
    Likes Received:
    36
    Joined:
    Aug 9, 2006
    Location:
    NW Indiana
    maybe too much fuel? check your timing. dizzy might be retarded too much. if your running lean you would have detonated, so if you can drive away you must be running rich. get back to me

    vtec is an acronym. no need to hyphen ^_^
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page