1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

tps sensor

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by smoothekang, Jan 22, 2009.

  1. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    Ive has this swap done for a while now, a b20 into a 2000 civic, recently got the check engine light to go away it showed it was a tps sensor that the code show. But i thought iwas a bad connection, changed the plug and wires to the harness. When i crank it theres no check engine light. But i rev it past 3k rpm it the engine light comes on. Any info would be appreciated. thx
     
  2. George777

    George777 ^^ Likes Bewbies

    Messages:
    2,917
    Likes Received:
    61
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    With your mom
    There are a few articles on this site, and lots of others by searching on Google for instructions on how to adjust your TPS. My advice would be to make sure it's adjusted right. If that doesn't yield you positive results, try replacing the TPS.
     
  3. Stleger184634

    Stleger184634 New Member

    Messages:
    65
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 24, 2009
    Location:
    Maine
    I did a swap into a 98 ek it was a d16zc boosted on 18 lbs and for 2 months there was no check engine light then it came on one day after i had been to the local races and me and my friend jumped the ecu and it flashed the tps so we checked everything and it was fine so we just unhooked the negative battery terminal for 15mins and it came back on so we replaced the sensor and it was still on so my friend re-did the wireing for the sensor all the way from my ecu and it was still on we couldnt figure it out cuz the car ran fine so i just disabled it =)
     
  4. smoothekang

    smoothekang New Member

    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 9, 2009
    I rewired the harness bc of possible weak connection, sodered the connection, but still shows after 3ooo rpm i guess its just part of the engine...
     
  5. PYSPR

    PYSPR New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 13, 2009
    Location:
    Cali
    make sure the tps is within specs , check it using a voltmeter at closed and wot and make sure the readings are within spec
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page