1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

TPS Voltage

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by randerson165, Nov 7, 2003.

  1. randerson165

    randerson165 Senior Member

    Messages:
    749
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    Eugene, Oregon
    When I try to adjust my TPS voltage, I put it all the way to the side and its still only at .35 - .39 and not the .49 like it needs to be ??? what the heck ? how do I get more out of it ?
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    is something stopping it from going all the way? a floormat?
     
  3. randerson165

    randerson165 Senior Member

    Messages:
    749
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    Eugene, Oregon
    a floormat ? I'm confused. There is no floormat in the engine compartment. Please explain more.
     
  4. gocivicls

    gocivicls Senior Member

    Messages:
    266
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 20, 2003
    Location:
    forest city, NC

    I believe he means the gas pedal is where the problem is, and not the TPS.
     
  5. randerson165

    randerson165 Senior Member

    Messages:
    749
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    Eugene, Oregon
    Ok, NOPE, the throttle body is all the way closed. anything else ? I tried 2 different TPS sensors and they are both just under .49 volts. I can't get it up to .49 or further.
     
  6. MaliWho97

    MaliWho97 Senior Member

    Messages:
    568
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 16, 2003
    Are you using the stock throttle body?
     
  7. randerson165

    randerson165 Senior Member

    Messages:
    749
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 20, 2002
    Location:
    Eugene, Oregon
    yes, i'm running the stock throttle body
     
  8. AllMotorMonster

    AllMotorMonster Senior Member

    Messages:
    542
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 13, 2002
    Location:
    Inland Empire foo!
    Sometimes you can't get the TPS to adjust within spec properly. When it's adjusted to just under .5 are you having any problems?

    Another "TRICK" I learned when adjusting the TPS voltage is to bend the metal tabs on the T-Body that the sweeper sits in. Then try adjusting the TPS from there. You have to be VERY careful when doing this because if you damage the metal tabs, you might as well toss the t-body in the trash.

    Good luck with this, let us know the outcome.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page