1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

trouble shifting in new hybrid

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by 99sidude, Jun 25, 2006.

  1. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    Well i got my B18c in my eg hatch with no problem. It runs great with no CEL's or anything. I took it out for a test drive, and I can't get it to go into first or second. Also, the whole shifter feels sloppy, and has more movement than stock . Did anyone run into this in the past? Im hoping its just me being stupid and tired putting something on backwards?
     
  2. brian11to1

    brian11to1 Senior Member

    Messages:
    9,203
    Likes Received:
    21
    Joined:
    Jan 9, 2003
    did you bleed the clutch correctly?
     
  3. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,582
    Likes Received:
    697
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    force bleed that shit :)
     
  4. friz

    friz Senior Member

    Messages:
    519
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jan 9, 2003
    Location:
    OZ
    Had the same problem when I installed a complete swap from Hmotorsonline. The linkage he sent with it was crap. Had to buy teg linkage to make it work.
     
  5. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    make sure your linkage pivots are in good shape. On mine, the pins for the joint where the linkage connects to the transmission have a bit of play, and that might be a problem for you if you can't rotate the shaft far enough to shift into 1st or second. Sounds like that could be your problem.
     
  6. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    I got it.... it ended up being the bitch pin not being in all the way. It runs and shifts great now! (minus a huge exhaust leak)
     
  7. MikeBergy

    MikeBergy Blah blah blah....

    Messages:
    3,646
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Oct 9, 2003
    Location:
    Central Coast, CALI
    I was thinking about saying something about that, glad you found your problem. I HATE that pin.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page