1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Turbo problems on 03 Evo VIII

Discussion in 'Other Vehicle Discussions' started by MazdaAspec, Apr 25, 2008.

  1. MazdaAspec

    MazdaAspec /\ IDIOT ALERT /\

    Messages:
    177
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    North Dakota
    When accelerating to speed the turbo works fine but when I stay at an solid speed it kicks out on me and I have ot continuly let off and push again. What the hell could this be???
     
  2. |Chaz|

    |Chaz| Well-Known Member VIP

    Messages:
    6,125
    Likes Received:
    253
    Joined:
    Jul 4, 2007
    Location:
    Washington
    I don't know how many people on this site know much about Evo's but good luck finding out information. If you haven't already, I'd try to find a good Evo forum if I was you. I'm sure there are lots of them out there.
     
  3. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,582
    Likes Received:
    697
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    check your wastegate and BOV. the OEM evo BOVs suck ass. upgrade to an MR one.


    actually just junk your car. it sucks.
     
    1 person likes this.
  4. MazdaAspec

    MazdaAspec /\ IDIOT ALERT /\

    Messages:
    177
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Feb 3, 2008
    Location:
    North Dakota
    Thanks TurboMirage. That helped fix the problem. Junking it that is. I just love the body style of it. Thanks for the good laugh, I needed it it. rep for you my good buddy.
     
  5. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,582
    Likes Received:
    697
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    hey glad you could take a joke ;)

    but seriously check those things and your vac lines.
     
  6. silver

    silver Senior Member

    Messages:
    708
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 15, 2002
    Location:
    St. Louis
    A better description would help. What do you mean by "stay at solid speed it kicks out"? Are you in boost? Are you cruising around in closed loop?
     
  7. SLOWdelawareEG

    SLOWdelawareEG my cars go fast

    Messages:
    290
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Dec 21, 2006
    Location:
    hilton head island, sc
    my boy had the same problem with his evo. it was a sensor of some sort, i cant remember exactly--im not very familiar with 4g63's. im trying to call him as we speak, but of course the bastards not answering
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page