1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vtec and turbo?

Discussion in 'Forced Induction' started by 95EGCoupeVtec, May 17, 2009.

  1. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    probably a dumb question but when i get turbo'd am i gonna keep my vtec active? bc if i disable vtec then i'd be running off the normal cams for the most part. the point in turbo'ing with a vtec head is to keep the vtec active right?
     
  2. efhondakid

    efhondakid My name is Byron. VIP

    Messages:
    7,034
    Likes Received:
    202
    Joined:
    Mar 2, 2007
    Location:
    Akron-Canton, Ohio
    Are you drunk? That makes no sense.
     
  3. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    lol. what i meant is after i turbo my car i'll still keep vtec enabled, meaning that i'll have vtec still along with the turbo. alot of guys around my area tell me to turn it off when i get it chipped bc it doesn't help any when u turbo it, that is actually restricts airflow. that statement is what doesn't make sense lol.
     
  4. !JDM_EF-9!

    !JDM_EF-9! I'm just EF'n..

    Messages:
    528
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Jul 8, 2007
    Location:
    cailfornia
    you CAN have turbo and vtec dude. Just remember to get a good tune and you'll be good..
     
  5. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    24,580
    Likes Received:
    696
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    YES you can have turbo AND vtec. why would you disable a critical engine function? sounds like you need to spend some time reading.
     
  6. need2bfaster

    need2bfaster New Member

    Messages:
    192
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 6, 2007
    Location:
    pa
    vtec and turbo = bad ass :D with a good tune
     
  7. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    thats why they sell turbo cams.. has the right lift and duration for turbo, but still using vtec
     
  8. Prey boy

    Prey boy Banned

    Messages:
    0
    Likes Received:
    2
    Joined:
    May 18, 2009
    Location:
    a stupid state called Alabama
    wtf you from cuz, i didnt even think eney body...well if you do that you might as well just go by a F engine then cuz....dosnt make much sence to pay for that ish and not youse it...besides

    h22's are better :]
     
  9. red91efhatch

    red91efhatch New Member

    Messages:
    267
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2008
    Location:
    Albuquerque
    to answer your question yes VTEC can and will likely still be used, serious drag racers (high HP) do in fact disable vtec. I am talking 500+ as it is one less thing to break and the primary lobes are usually aftermarket cams capable of use on that particular setup (there are other reasons do some research). I am personally having a set of cams made (vtec) where I will not be using vtec on a race ported/polished P72 head the vtec lobes will be ground down and the primary lobes will resemble the dur,lift,and adv of a BC turbo cam. i've already built a customer engine using this formula and the motor made 511hp with a gt30turbo/e85. so even though honda lovers love their vtec sometimes you gotta think outside the box.
     
  10. red91efhatch

    red91efhatch New Member

    Messages:
    267
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2008
    Location:
    Albuquerque
    I lol'd......you go with your fiber reinforced sleeves
     
  11. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    wow this post has alot of responses. yeah i didn't say i wasn't going to disable vtec, that would be dumb. i had a few "honda" guys around here tell me that vtec makes ur car slower if u have turbo and i should get it cut off when i get my ecu chipped... i was like 'wtf? how would that make it slower?' yeah turbo + vtec= asswhippings lol.
     
  12. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    oh yeah i knew i could have both of them, some of these people around my parts are pretty ignorant, so i try not to talk to them. they are the people that hang out at o reiley's, advanced auto, and auto zone with there $100 dollar wings and stickers and $20 coffee can mufflers that think they know stuff. a few of them do know a little bit, one of them mentioned something about disabling vtec. anyway i was picking up a new axle and oil pan gasket and they stopped and asked me if i was turbo'd bc i have my fmic already installed. and i popped my hood and was showing them everything n they seen i had the single cam vtec and then the smarter of the guys asked me that dumb question. but i've heard it before and that's why i wanted to ask bc i want as much power as safely possible!!!
     
  13. hondaman072

    hondaman072 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    south central Pa
    tooo much money... unless you want 5.25lbs of boostage on stock honda of any kind.
     
  14. hondaman072

    hondaman072 New Member

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 19, 2008
    Location:
    south central Pa
    h22a in 92 accord with accord tranny fat slow turd.
     
  15. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    who are u talking to and what are you referring to exactly?
     
  16. TurboRex90

    TurboRex90 Golden EG

    Messages:
    1,250
    Likes Received:
    31
    Joined:
    Jul 15, 2008
    Location:
    Maryland
    Do you know how vtec works?

    More airflow + turbo? how can that be bad.

    I mean i have the same setup as you, but my vtec was off when i was dyno'd only because we didnt know it was cut.

    But now Vtec + Boost. From experience its a good thing :)

    Keep it enabled, or swap out to a non vtec head, cuz having a vtec head and not using vtec is pointless atleast with a single cam.


    someone needs to take your internet privileges away. Nothing you said is relevant to this thread.
     
    Last edited: Jun 13, 2009
  17. 95EGCoupeVtec

    95EGCoupeVtec SOHC VTEC at its best

    Messages:
    403
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Aug 19, 2008
    Location:
    South Mississippi
    of course i know ho vtec works :driver: i was 99.9% sure i would keep it activated. plus my tuner is gonna make a mad tune with it. :D
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page