1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VTEC code with p75 ecu

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by Uppertorso, Jun 29, 2005.

  1. Uppertorso

    Uppertorso Senior Member

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2003
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    I have a 95 civic 4 door, with a B18 installed in it. There is a P75 ecu throwing code 22 and 21. These are VTEC codes!!??!!?? This is a non-vtec ecu. Has anyone encountered this before??? We have checked the wiring, all is ok. The vehicle also has a hesitation problem between 1000-2000 rpm.

    any input is appreciated

    Thanks

    AP
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    impossible. lol

    check that you're reading the codes correctly. sometimes its easy to confuse the long bleeps with the short bleeps
     
  3. Uppertorso

    Uppertorso Senior Member

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2003
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    I shit you not, these are the acutal codes, anyone have similar experience or input??

    AP
     
  4. DelSlo

    DelSlo Senior Member

    Messages:
    438
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Oct 24, 2004



    i had a p28 that i was told time and time and time again that it was a 5 spd, but it kept throwin an automatic tranny code haha, but im pretty fuckin sure it actually was an a/t ecu, the car would barely run! lol

    thats weird man, but yeah, ive mixed up codes before too. <_<
     
  5. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    you're reading the codes wrong or you don't have a p75.

    I was thinking the same thing, and I was reading the codes completely wrong.
     
  6. Estorvito

    Estorvito Soy Boricua

    Messages:
    2,036
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Oct 17, 2004
    Location:
    Orlando FL



    :withstupid:
     
  7. Uppertorso

    Uppertorso Senior Member

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2003
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    I hate to break the news to you, i work at a Honda dealership, I think we know how to read the codes. But we ensured that the ecu was a P75, we even took it apart to see if it was tampered with, and it is a virgin ecu (not modified for uberdata). Maybe we are missing something.....
    Anyways thanks for the imput.
     
  8. xj0hnx

    xj0hnx I wanna be sedated VIP

    Messages:
    14,172
    Likes Received:
    48
    Joined:
    Nov 10, 2002
    Location:
    C.C.TX.
    If the ECU is brand new, as in you just opened the package from Honda, it could be a mix up at the factory. If not than it just isn't possible for an LS ECU to throw a vtec code, especially if it has been in use and hasn't done it before (re:factory defect).
     
  9. 94CivicSlow

    94CivicSlow Senior Member

    Messages:
    458
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 9, 2004
    Location:
    B0ST0N
    Maybe someone swapped the housings or swapped the labels.. Does it have the PINS for vtec?
     
  10. 92civicb18b1

    92civicb18b1 The Trisexual

    Messages:
    8,859
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Oct 1, 2003
    Location:
    The asshole of the USA, New Jersey
    i can't help ya then.

    92b16vx said as much as can say about it now.
     
  11. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    if you work at a dealer, why are you jumping ecus? throw the scan tool on it.
     
  12. kyleirwin

    kyleirwin Retired OG

    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Location:
    Vegas
    what board is it? it's printed on the board. also, take a pic of the inside of the ecu and post it if you can, i could tell you if it has the hardware for vtec. if it dosen't... you're just on crack... or something? :p .
     
  13. Uppertorso

    Uppertorso Senior Member

    Messages:
    106
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Apr 8, 2003
    Location:
    Winnipeg, Manitoba
    The computer we are using is from a running integra 1993.

    I will try to get some pictures of the ecu for you guys, but not till monday, we are closed for the weekend.

    I have heard from another source that maybe we should be using a p74, instead of a p75.

    Thanks guys
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page