1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vtec issues

Discussion in 'Civic and del Sol - EG and EK' started by haao13, Aug 27, 2007.

  1. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA
    I just recently did my first engine swap and was hoping i could get a little help from somebody who knows a little more about hondas then me. i put a d16z6 in my 93 hatchback and i really cant tell if the vtec is kicking in or not. i know it should kick in at 5500 but there isnt a change in exhaust tone or increase in rpms.
     
  2. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    on a single cam you arent really gonna hear or feel the vtec crossover unless its heavily modded
     
  3. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    if vtec isn't working you should be getting a CEL
     
  4. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA
    okay thanks a lot. all i have is a cai/h/e nothing major. and i was driving it for a day with a cel until i wired in the vtec but then it went out. i also tried running a wire from the solenoid to the positive terminal and it clicked so i guess its working. also i have a apexi v-afc and was wandering wat a safe vtec engagement point would be that i could get the most power from?
     
  5. 99sidude

    99sidude Moderator Moderator VIP

    Messages:
    3,707
    Likes Received:
    170
    Joined:
    May 1, 2006
    Location:
    Ohio
    keep the vtec crossover stock
     
  6. haao13

    haao13 New Member

    Messages:
    529
    Likes Received:
    6
    Joined:
    Aug 19, 2007
    Location:
    PA
    im not sure what the cel was. it went out after i wired in the vtec so maybe no vtec because i was running the p28 without it for a coulpe days. and no it doesnt feel like it hits a wall at 5500 it pulls the whole way to redline. you know where i can get a chipped p28 for relatively cheap?
     
  7. dtob

    dtob New Member

    Messages:
    578
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 18, 2007
    Xenocron

    You can buy a chipped P28 or a chipping kit and get your own P28 to chip yourself if you are brave enough to try it yourself.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page