1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Vtec Malfunction

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by Accordturbo94, Jan 22, 2004.

  1. Accordturbo94

    Accordturbo94 Senior Member

    Messages:
    920
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2002
    Hey I was wondering if it was possible for vtec not to enage all the time. The reason I ask is that my buddys car sometime pulls very strong when it goes into vtec but a lot of the time is very slugish and the revs rise very slow. obviously there is something wrong there. We took the vtec unit off and cleaned er out and inspected the spring. Im confused.
     
  2. Accordturbo94

    Accordturbo94 Senior Member

    Messages:
    920
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2002
    oh yeah no codes!
     
  3. red95solsi

    red95solsi Senior Member

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    Kansas City Missouri
    what rpm is the vtec kicking on at what mods are done mine did that when i got it due to vafc not being wired right then i got it wired right and the problem stopped
     
  4. B16

    B16 Super Moderator VIP

    Messages:
    11,539
    Likes Received:
    534
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    yay area, CA
    how often is it sluggish like that? has he checked his distributor cap and rotor?
     
  5. Accordturbo94

    Accordturbo94 Senior Member

    Messages:
    920
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2002
    Hey guys. just normal mods. he does have the vafc. Its sluggish most all the time. its set up to kick on at around 5200K. Its got a brand new distributor. Could it be out of time? when he took the distributor off he didnt move anything and than just threw on the other one.
     
  6. Accordturbo94

    Accordturbo94 Senior Member

    Messages:
    920
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2002
    but it worked fine for ahwile.. maybe being of time.. if it even is
     
  7. red95solsi

    red95solsi Senior Member

    Messages:
    306
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 8, 2003
    Location:
    Kansas City Missouri
    check to see if the blue wire is connected on the vafc harness that is the one that goes to the VTEC oil pressure and worked for a short while on mine without it then started acting funny and then after a while longer threw code and i plugged it in and reset ecu and havent had a problem since
     
  8. Accordturbo94

    Accordturbo94 Senior Member

    Messages:
    920
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 18, 2002
    yeah that stuff is fine! I soldered everything together and shrinked it! its fine. plus i have it sitting right out!
     
  9. B16

    B16 Super Moderator VIP

    Messages:
    11,539
    Likes Received:
    534
    Joined:
    Sep 30, 2002
    Location:
    yay area, CA
    you need to time it when you throw on a new distributor. re-time and see if it helps.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page