1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vtec maulfiction ???? helpp! please

Discussion in 'General Tech and Maintenance' started by JadeDM1tegi, May 6, 2010.

  1. JadeDM1tegi

    JadeDM1tegi New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2010
    Am having problem on my b16 si engine when I hit 5000rpms its starts doing this nasty
    Like cloght feeling with a nasty backfires whole car shakes and I can pin point the problem I just
    Want 2 see if maybe its my solenoid anyone have any clues??
     
  2. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    any check engine lights
     
  3. JadeDM1tegi

    JadeDM1tegi New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2010
    Yeah but the only codes it throws me are the o2 sensor heater circuit but I changed both og the o2 sensors bank1 and bank 2
     
  4. Magana559

    Magana559 The Warden

    Messages:
    2,568
    Likes Received:
    42
    Joined:
    Aug 9, 2008
    Location:
    fresno Ca
    Did you use bosch O2 sensors?? If you did then that might be your problem. I have had nothing but shit luck with them. Buy NGK o2 sensors off of NGK.com They are like $50 a pop VS 140.
     
  5. JadeDM1tegi

    JadeDM1tegi New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2010
    But can that be the problem? Cause I know it still throws me a o2 sensor code cause I have
    Straight pipe so no catt we're the o2 sensor goes
     
  6. JadeDM1tegi

    JadeDM1tegi New Member

    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 21, 2010
    Yeah but could that cause the problem? Cause I know the code is throwing me
    And the check engine light is cause I don't have a cat so the o2 sensor is on a straight pipe
     
  7. B16RacerN2NR

    B16RacerN2NR Working Hard VIP

    Messages:
    6,148
    Likes Received:
    99
    Joined:
    Feb 28, 2003
    Location:
    Moving back West...
    Bank 2? You don't have a bank 2. Bank refers to a 2nd bank of cylinders. You have bank 1 sensor 1 and bank 1 sensor 2...

    Anyway, yes that will cause your problem. The 2nd o2 is there to monitor the cat to see if it's doing it's job. Since you have a straight pipe, the 2nd o2 sees no change and thinks the cat has failed. Get a high flow cat and call it a day. Or get your car tuned and have the tuner turn of the o2 sensor monitoring.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page