1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

vtec not working

Discussion in 'Accord' started by yfz450, Dec 25, 2007.

  1. yfz450

    yfz450 Steve

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Antigo Wisconsin
    Ok i have a 91 accord with a h22 in it and i got the motor from japan and when i put it in the car the vtec hasent worked, when i check the codes a shit load comes up and then they go away, so i dont know whats up with that so i tried hooking the vtec solonoid up to the battery and i heard a single click noise. but it dosent work.Theres plenty of oil in the motor. and oil is shooing out when i take the vtec solonoid off. If anyone can help me that would be awesome.
     
  2. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Did you wire up all 3 vtec wires? The oil pressure, solenoid, and the ground?

    I still gotta wire mine up in my d15b swapped Ferio.
     
  3. yfz450

    yfz450 Steve

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Antigo Wisconsin
    yeah i wired up all 3 wires , could the computer be junk
     
  4. xtremehawn

    xtremehawn New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2007
    does your engine ckeck light go on
     
  5. yfz450

    yfz450 Steve

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Antigo Wisconsin
    hell yeah the check engine light comes on
     
  6. yfz450

    yfz450 Steve

    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Antigo Wisconsin
    it says the vtec isent working, the knock sensor, the map sensor, and thats just to start
     
  7. 93civicracer

    93civicracer Oh, I do a little here and there.

    Messages:
    2,116
    Likes Received:
    18
    Joined:
    Apr 25, 2007
    Location:
    Texas
    Not meaning to thread jack, but how do you check the ecu for codes? My CEL is on too. Of course, I have the d15b7 ecu controlling a JDM d15b vtec so it's GONNA be on, but I need to know anyway because when I wire up the vtec and switch to 1-wire o2 for the p08 ecu I have, incase it comes on again then.
     
    Last edited: Dec 26, 2007
  8. BrutalB83

    BrutalB83 Brutal Moderator Moderator VIP

    Messages:
    11,620
    Likes Received:
    302
    Joined:
    Jun 24, 2006
    Location:
    Rochester Hills, MI
    Look in the reference section, I believe they have an article on it in there.
     
  9. xtremehawn

    xtremehawn New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2007
    what kind of ecu are you running with your h22?
     
  10. xtremehawn

    xtremehawn New Member

    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Dec 12, 2007
    just as long as your engine check light is on i don't think your vtec will be working
     
  11. Uncle Buck

    Uncle Buck JDMDecals.com guru

    Messages:
    198
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Nov 30, 2007
    Location:
    Spearfish, South Dakota
    did you swap ecu's?? cus stock ecu is the P12 non vtec for the F22... and you need to have atleast a P13... but check your pin-out from your ecu.... chase the wire thru the car to make sure there isnt a weak link....
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page