1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

VTEC quit working?

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by 92_gsr_eg, Jan 29, 2007.

  1. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
    in desperate need of help i have a 92' civic LX with a 99'gsr. running on a chipped p28. was driving it for a while. but then all of a sudden vtec quit workin. (vtec is wired on a button,done by previous owner) it has a wire coming from the button, then he cut the wire right on the vtec solenoid, and spliced it there. then there is another wire coming from the button, then going under the hood, but it is cut, not connected to anything now. i just noticed it was undone. i am trying to get vtec wired up CORRECTLY,off the button. i have done alot of research and seen all kinds of write ups. but i would like some personal help if ya'll can.:D i also read that 92' civic were already wired for vtec, but where is it wired up already from? PLEASE HELP,thanks

    hers a quick pic i made fast to help
    [​IMG]
     
  2. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
    except the black wire that says ground to button was a mistake, thats the wire thats not hooked up to anything.
     
  3. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
    1more thing, i have had a couple people tell me that the ecu could have fried, or that the speed sensor could have gone out. but thats why i want to get it wired correctly, so i can make sure everything is good, because after a while its gonna be moved into another eg, or ek. just wanna make sure the motor is still all good before hand.
     
  4. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
  5. eg6sir

    eg6sir Supa Mod Moderator VIP

    Messages:
    21,703
    Likes Received:
    321
    Joined:
    Aug 17, 2005
    Location:
    661 BK CA
    why the fuck is VTEC wired to a button? :shrug:
     
  6. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
    because of they ghetto ass guy that had it before me. thats why i am trying to hook it up right.
     
  7. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    get rid of the button, just run the vtec wire to the proper pin out on the ecu, and make sure its grounded
     
  8. 92_gsr_eg

    92_gsr_eg New Member

    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 26, 2007
  9. AHHVTEC

    AHHVTEC Well-Known Member VIP

    Messages:
    13,122
    Likes Received:
    245
    Joined:
    Oct 13, 2006
    Location:
    Alabama
    run the proper wires from the vtec selinod to the proper pin on the ecu
     
  10. onesikdb8

    onesikdb8 Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 24, 2006
    Location:
    AZ

    second that....let the ECU control VTEC...not the driver
     
  11. killercannible

    killercannible Senior Member

    Messages:
    633
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Jul 17, 2005
    :werd:When the motor goes into vtec the ecu changes the air and fuel curves. If the ecu isn't controlling vtec than all your really gonna get is the sound of the secondary cam profiles with little or no change in power. Seriously tho, vtec on a switch WTF are people thinking:confused:
     
  12. onesikdb8

    onesikdb8 Member

    Messages:
    63
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 24, 2006
    Location:
    AZ
    So to actually help you guy, search on here to find the proper pin locations on the ECU and wire your car correctly.

    Good Luck
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page