1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

weird problem

Discussion in 'HYBRID -> ED-EF / DA' started by loserpunkx182, Aug 15, 2005.

  1. loserpunkx182

    loserpunkx182 Senior Member

    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    Location:
    PA
    when i park my car on a down slope overnight, when i try to start it up the next morning it would throw a cel and goes into limp mode...hmm..can someone figure this one out? :blink:
     
  2. scottp11

    scottp11 The Seniorest Member....

    Messages:
    987
    Likes Received:
    4
    Joined:
    Nov 20, 2002
    Location:
    El Paso, TX now, originally from Fresno, CA
    Which CEL?
     
  3. EG_Case

    EG_Case Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 24, 2005
    Location:
    Ptown, NJ baby



    im not good with Codes, but my car useta do that its a 94SI, i thought it was the fuel pump, becuz when i was on hills it would die or if i shut it off i would have to wait about 2 hour for fuel to build up or id have to bring it to a flat surface and wait 20mins to and hour for it to build up, turns out it was really a Main Relay changed that and the Fuel Pump to a Walbro 255 and havnt had problems yet
     
  4. Citizen_Insane

    Citizen_Insane Senior Member

    Messages:
    3,698
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Jul 24, 2003
    Location:
    Minneapolis
    Pulling codes is easy. We can't help you unless you tell us what code you're throwing.
     
  5. loserpunkx182

    loserpunkx182 Senior Member

    Messages:
    250
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 6, 2005
    Location:
    PA
    it's code 4 - crankshaft sensor malfunction
     
  6. EG_Case

    EG_Case Junior Member

    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 24, 2005
    Location:
    Ptown, NJ baby



    do you know if theres somewhere i can find out how to check them on my 5th gen hatch?? with 88-91 theres the light but my damn obd-1 ecu's dont have them, dont i have to plug something in?
     
  7. Slo86GT

    Slo86GT Super Moderator

    Messages:
    3,354
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 29, 2002
    Location:
    Memphis - Hellhole of the South
    Yeah... a bent up paperbclip. lol.

    There's a test wire that just has to be jumpered with the key off. Then turn the key on and the CEL light on the dash flashes like the one on the ECU for the 4th gens.
     
  8. Z6CRX

    Z6CRX übber ɐɾuıu etarip

    Messages:
    1,560
    Likes Received:
    33
    Joined:
    Aug 22, 2005
    Location:
    Pittsburgh, PA



    Its a good idea to PAY ATTENTION to the one who made this thread. Don't post like you have A.D.D. here <_<


    "loserpunkx182 Posted Yesterday, 12:54 PM
    it's code 4 - crankshaft sensor malfunction "


    I dont know what really to do on this. My guess might be timing, Check if it jumped a tooth or something, soimeone check me.
     
  9. kyleirwin

    kyleirwin Retired OG

    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Oct 24, 2002
    Location:
    Vegas


    oh wow, watch your step :ph34r: .
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page