1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

what gauge should i use for my car?

Discussion in 'HYBRID -> EG-EK / DC' started by brasilianstreet, Mar 23, 2004.

  1. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    i got a ls/vtec (b16 head,b18 block,b16 hydro tranny ) and i jus want to know what gauge i should put in my 96 civic ex to go with this swap should i get a integra ls gauge or gsr or civic 99 si? i didnt know where to put this under
     
  2. NotUrAverage_Si

    NotUrAverage_Si Senior Member

    Messages:
    2,255
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jul 9, 2003
    Location:
    :/
    are you talking about a gauge cluster?
    If you can get an Si gauge cluster then that would be fine.
    If you can't get one just buy a tachometer and use the gauge cluster that's in your car.
     
  3. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    yea the whole gauge in the dash , so with my set up its better off with a Si one?
     
  4. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California
    Just get an Ek cluster with a tach and you will be fine.
     
  5. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
  6. xionger1

    xionger1 Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2003
    Looks like those are just indiglo gauge overlays for the 99-00 SI gauge clusters.

    You should use the SI cluster if you don't want the big tach.

    I believe that it should be a plug and play deal with your 96. Please correct if I am wrong.

    :D :D :D
     
  7. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    alright you know where i can get one? for a good price
     
  8. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California
  9. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    alrite i already bid on a 00 si gauge cluster does it matter how many miles on it? na i dont think so right?
     
  10. xionger1

    xionger1 Member

    Messages:
    43
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Jan 14, 2003
    Personal preference if you want high mileage gauge or not.

    But it all works the same.

    :D :D
     
  11. IntegraLS1995

    IntegraLS1995 Junior Member

    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Mar 21, 2004
    sorry if im high jacking ure thread but instead of making another thread in here i thought i could just post my question here since its related, what gauges will i need for an ls/vtec motor in a 95 integra?

    will i need just the cluster or also gauges like EGT, water temp, a tach?
     
  12. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California
    Just use the cluster in your car now. It has a tach, if anything get a good after market temp gauge.
     
  13. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    if you need a real good aftermarket temp gauge i got a brand new never used got all wires included autometer c2 gauge real nice . if you decide you want to go with what he said^ den ill sell it to you
     
  14. Hatchbacks Anonymous

    Hatchbacks Anonymous Senior Member

    Messages:
    1,501
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Nov 26, 2003
    Location:
    Anonymous
    Back to the original question.....

    You should get the SI GAUGE CLUSTER but you cannot just get the indiglos. You can the get the indiglos after you get the gauge cluster.

    And also, to get any Integra gauge cluster to fit, you need the whole dash, I believe......
     
  15. JDMilan

    JDMilan Senior Member

    Messages:
    6,730
    Likes Received:
    0
    Joined:
    May 11, 2003
    Location:
    Boca Raton, FL
    seen the GSR cluster without the GSR dash,,,,but the lower smaller two gauges are soemwhat cut off,,,,,I woulnd't personally go that route.


    I would get an EX cluster, to match the other interior color of green,


    not sure if it will bother you but the Si cluster lights up amber......
     
  16. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    no its ok but what else will i have to buy for me to fit the Si gauge cluster or will it fit ?
     
  17. brc80

    brc80 Senior Member

    Messages:
    1,613
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Nov 9, 2002
    Location:
    Southern California
    It will fit in fine.

    Step 1 take old cluster out.

    Step 2 Put new cluster in.

    Done
     
  18. brasilianstreet

    brasilianstreet Senior Member

    Messages:
    234
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 25, 2004
    lol thankz feel better now
     
  19. driverunknown

    driverunknown Senior Member

    Messages:
    1,474
    Likes Received:
    1
    Joined:
    Feb 11, 2004
    I just got an si cluster on my ej...It's badass
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page