1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

What to do electronicly for my turbo

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by MoparMick, Mar 20, 2007.

  1. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    So i have a t-25... im in need of a manifold and would like to know what intercooler would run good ( i can use the GSX side mount the guy said hed give it to me) i would like to know what i have to do to my stock computer or w/e u wanna call it in order to put a turbo on and mannage it... and how easly dose and engine man. system go in and how much are they???
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    best bet is to do an obd1 conversion
    (obd2a -> obd1 harness, p28 ecu)
    have the p28 socketed/chipped

    run < C R O M E > for software, or find a local tuner.
     
  3. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    and will that take care of not havning and EMS?
     
  4. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    crome effectively is an EMS
     
  5. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    don't foget you will need larger injectors as well
     
  6. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    what size....? and will this new ecu work on a y8 motor because some one said they will just giv me the one they have laying aorund
     
  7. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    oh ... if i decide not to thorugh the y8 in my car will a y8 crank fit in my y7 block? and will it make a differance?
     
  8. 801CRX

    801CRX Got Rice?

    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    UTAH
    The cranks are interchangeable.
     
  9. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    yeah but dose it actualy make a power differance... and will i have to change the lengths of my rods?
     
  10. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    crank is the same thing. no use in changing it.

    injector size, i'd recommend 450's. more than enough, and easy to tune on.

    and yes, the p28 will work on the y8
     
  11. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    alright thanks... couple more questions...for the 450 injectors, what kind of fuel rail and pump should i look for... or do those now matter... and will this new ECU plug right into my stock plug or will i have ot change that... and i just randomly came a cross this stuff called devcon.. http://www.devcon.com/techinfo/108.pdf if you have heard of it, is it a good idea or no? thanks..
     
  12. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    stock rail is fine.

    pump, walbro in tank 255 is a popular and cheap option that works well (90 bucks ish)

    as for the devcon, the only person i know who ran it ended up blowing up. so who knows. might not even have been related.... but for a t25, its not worth your time. you'll run out of turbo long before your block is at its limits.
     
  13. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
    ok now... since i have the option of going wiht a DOHC V-Tec or a SOHC y8 what should i do?? i figured with the computer telling the cam to switch on the V-tec wouldnt it mess up ur timing and EMS settings or somthing? i head to just rebuild the head with performance parts on the SOHC but what do you guys think?
     
  14. EvoTec1

    EvoTec1 Member

    Messages:
    98
    Likes Received:
    2
    Joined:
    Mar 22, 2007
    Location:
    Tacoma, WA
    you mean sohc vtec?
     
  15. MoparMick

    MoparMick New Member

    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Feb 5, 2007
    Location:
    GH
  16. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    54
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    dohc > sohc anyway you look at it... but if you're already this far into teh y8, might as well just stick with it, and put the b-series into something else, or sell it for a profit.

    cams don't 'switch'. a set of lost motion assemblies lock in to the larger lobe profile to move the valves differently.

    the p28 will still run a dohc, as its the burned map that runs it, not the stock program.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page