1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Will it catch on fire?

Discussion in 'Computers, Games, Electronics etc' started by klyph, Mar 20, 2007.

  1. klyph

    klyph Dismember VIP

    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    262
    Joined:
    Aug 14, 2006
    Location:
    North Pole, AK
    So my new motherboard recommends a 300W power supply, and the one I have is a 250W.
    Can I use it?
    What's the worst that could happen?
     
  2. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    just don't run a lot of accessories.

    if you have 2 dvd drives and 2 hard drives, you should have 300+.

    worse that can happen is that your devices will not receive the power they need to operate fully. windows will go "oh noes!" and turn blue.
     
  3. klyph

    klyph Dismember VIP

    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    262
    Joined:
    Aug 14, 2006
    Location:
    North Pole, AK
    So, If I run 1 DVD drive, and 1 Hard Drive, I should be cool?
     
  4. pissedoffsol

    pissedoffsol RETIRED

    Messages:
    49,693
    Likes Received:
    53
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Retirement Home
    yeah, i wouldn't see an issue with it...
    provided you don't have a stupidcharged video card either
     
  5. jeffie7

    jeffie7 Wrong Whole! VIP

    Messages:
    12,928
    Likes Received:
    730
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    Maryland
    Why not buy a new powersupply? 400watt PS can be hand for under 50 bucks. just look around.
     
  6. klyph

    klyph Dismember VIP

    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    262
    Joined:
    Aug 14, 2006
    Location:
    North Pole, AK
    Here's how it went. I got a GeForce 7800 GT for $80, then realized it was PCI express and had to buy a new motherboard. Then i got the motherboard and had to get DDR2 ram. Finally I realized I ordered the wrong CPU socket type, so I bought a new CPU. At this point my $80 graphics card turned into a money pit that i don't wanna dig any deeper. So I'm runnin what i got. It works, I'm making this post on it right now.
     
  7. reikoshea

    reikoshea HS Troll...And Mod Moderator VIP

    Messages:
    12,633
    Likes Received:
    193
    Joined:
    Apr 27, 2005
    Location:
    San Antonio, TX
    wow.....your kind of a candidate for dell if thats the story.

    blue screen or a blue flash out the back of the psu are about the worst things that could happen.
     
  8. phyregod

    phyregod !!YTINASNI

    Messages:
    9,449
    Likes Received:
    225
    Joined:
    Jun 11, 2005
    Location:
    Central Texas
    Might lock up once in a while during heavy useage. Shouldnt damage anything though.
     
  9. klyph

    klyph Dismember VIP

    Messages:
    6,342
    Likes Received:
    262
    Joined:
    Aug 14, 2006
    Location:
    North Pole, AK
    ugh my graphics card says it's limiting performance due to insufficient power. Damn it all.

    O yeah, fuck Dell.
     
  10. 801CRX

    801CRX Got Rice?

    Messages:
    1,347
    Likes Received:
    12
    Joined:
    Dec 2, 2006
    Location:
    UTAH
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page