1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Windows 10

Discussion in 'Computers, Games, Electronics etc' started by Briansol, Jun 8, 2015.

  1. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,646
    Likes Received:
    362
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    with my WMC, i could power the box on and off (not just sleep mode, actualy OFF).

    tv controls via phone is not as nice as a real remote. you have to look at the phone to do anything (you can't "feel" the buttons on a touchscreen), it really takes away from the experience for me. it may "work" but to me, its a compromise, not a feature.
     
  2. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    25,092
    Likes Received:
    942
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    thats just fussing to make a fuss.
     
  3. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,646
    Likes Received:
    362
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    not really. i have the option to use my phone as a remote for the amazon fire stick. i tried it, it sucks. completely not intuitive. a real remote is worlds better to use. and again, can't turn the machine on from a powered off state.

    at the end of the day, WMC was the best free HTPC setup. the interface was clean and it just worked. it ran cable card HD tuners and had expandability for storage. the netflix app was good too. while it didnt have a large user base, those who did use it, loved it. I was one of those users. I understand that they had to pull it because they didnt have a business reason to keep it, but it still sucks. Nothing adequetly fills that void for me, everything else is a compromise.
     
  4. hondarin

    hondarin Please enter a value using 50 characters or fewer. VIP

    Messages:
    2,012
    Likes Received:
    135
    Joined:
    Feb 15, 2005
    Location:
    Texas; where else?
    I just started getting the prompt for free Windows 10. Who else has done the upgrade, and have you had any issues? Any lost data, or strange crashes? Thoughts, opinions?
     
  5. E_SolSi

    E_SolSi Member of the 20 nut club Moderator VIP

    Messages:
    32,469
    Likes Received:
    6,268
    Joined:
    Sep 28, 2002
    Location:
    CT
    have it on my new laptop
    so far it has been stable and i like it better than 8.1 that came on the laptop (even after turning off the metro tiles or whatever)
    only funky thing that happened is my screen would resize when the external display went to sleep
    had to go in to the registry and change the default display size
    no longer an issue

    havent really dug around too much in it but as a daily driver it feels familiar enough
    i like it so far
     
  6. GSRCRXsi

    GSRCRXsi Super Moderator Moderator VIP

    Messages:
    9,646
    Likes Received:
    362
    Joined:
    Nov 13, 2002
    Location:
    MD
    Upgrade from 8.1 -> 10 on my Asus Zenbook was fairly seamless. I had to get the latest touchpad drivers, and reconfigure some minor power settings, but it was very close to "just works".
     
  7. corvetteguy78

    corvetteguy78 Well-Known Member VIP

    Messages:
    3,557
    Likes Received:
    317
    Joined:
    Feb 19, 2007
    Location:
    CT
    I decided to give it another try. It took about 8 attempts for a successful install. It's running pretty smooth but I've only had it about an hour. But the problems I had before have disappeared. So far so good
     
  8. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    25,092
    Likes Received:
    942
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    8 attempts? But you have that custom rig right? Most off the shelf machine will have no problem.
     
  9. corvetteguy78

    corvetteguy78 Well-Known Member VIP

    Messages:
    3,557
    Likes Received:
    317
    Joined:
    Feb 19, 2007
    Location:
    CT
    yeah and it kept downloading and then installing and then I would get the failed message on the windows update screen. I have been trying since yesterday. I uninstalled a bunch of shit, disconnected my printer and other USB devices and it went through finally...
     
  10. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    25,092
    Likes Received:
    942
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    I installed it on my dell optiplex htpc it just has a fanless Radeon card in it though for aftermarket. 10 even had better drivers than the ATI ones. 8gb ram 1tb HDD running 10 with KODI starting at boot.
     
  11. Joslomo

    Joslomo New Member

    Messages:
    10
    Likes Received:
    3
    Joined:
    Mar 1, 2016
    Taking away solitaire? WTF?!
     
  12. TurboMirage

    TurboMirage YEEAAAHHH VIP

    Messages:
    25,092
    Likes Received:
    942
    Joined:
    May 20, 2003
    Location:
    Central, MA
    you can download it free through the MS app store.
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page