1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Wiring gone Loco.....I think. Please help

Discussion in 'ECU's, Electronics, and Tuning' started by ryangt, Jan 7, 2007.

  1. ryangt

    ryangt Senior Member

    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2004
    Im trying to diagnose a problem with the electrical on my Crx.
    the car runs fine with the headlights off, but once you turn them on the problems start.

    Symptoms:

    The clutch pedal sparks when it contacts the retraction spring.

    The temp gauge goes immedialty to hot

    The lights throughout the car dim and flicker and often cut off for a sec.

    What ive tried:

    I made sure my main grounds were good and they are.

    Check the white boxes the ground for the headlights, and resanded their contact points on the chassis.

    Other:

    I found that if i put my test light on my temp gauge metal casing ( aftermarket mechanical style) It will light also, and it is not supposed to have power at all.

    I hooked my test probe and im seeing that no matter where on the engine i touch ( metal like the intake mani and stuff) the probe lights up... thats not supposed to happen right?

    As i said all my problems happen with the headlights on, with em off the car functions flawlessly.

    Please help me out here, im stuck on this and need an experts help.
     
  2. 93delsolsi

    93delsolsi Junior Member

    Messages:
    439
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Aug 1, 2006
    Location:
    Jersey
    Ground wires on the tranny
     
  3. ryangt

    ryangt Senior Member

    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2004
    tranny?

    what ground wires on the tranny?
     
  4. ryangt

    ryangt Senior Member

    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2004
    I looked all over this thing, and to the best of my knowledge my crx has never had the tranny ground strap so i have no idea where it would go..

    the crx is a 91 hf and it has a 91 b18a in it with a ys1 tranny...

    im stumped as to if i should ever have had one.
    Please help
     
  5. ryangt

    ryangt Senior Member

    Messages:
    745
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 28, 2004
    FIXED IT

    i swapped the engine and tranny and didnt put a crx stle negative battery cable on. My cable ran from the neg terminal to the tranny and thats it...
    I hooked up a ground from the tranny to the core support and VIOLA, it worked perfect..

    if you ever exhibit the symptoms listed above, its your grounds, i doubted it and i was wrong.... Never under estimate the mischief and chaos your ground wires can cause.
     
  6. herminshs

    herminshs Junior Member

    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Joined:
    Sep 19, 2005
    AMEN BROTHER!!!!!
     
Verification:
Draft saved Draft deleted

Share This Page